CES innebär mer än att bara hänga på mässgolvet och kolla in alla nyheter som visas där. Många tillverkare väljer att hyra sviter på de välkända hotellen i närheten för en mer intim (och säkerligen billigare) presentation av sina produkter. Philips har valt just ett sådant upplägg och här får vi en presentation av företagets senaste lösning när det gäller ljussättning av hemmet i form av populära Philips Hue.

Appen har uppdaterats rejält i version 3.0, och släpps för nedladdning under våren. Här hittar vi bland annat runt 30 nya scenarier och det kommer att bli lättare åt nå dessa snabbt direkt på startskärmen. Det kommer även bli enklare att skapa olika zoner i hemmet, så kallade Multiroom spaces, där flera rum kan kopplas samman för ett snabbare och enklare hantering av flera enheter samtidigt.

Philips Hue

Annars var den största nyheten samarbetet med företaget Razer.

Sedan ett tag tillbaka kan Razers tangentbord och möss förstärka spelupplevelsen i form av ljuseffekter. Samarbetet fall tar det hela ett steg längre. Med hjälp av scripten, från i dagsläget runt 40 olika spel, kan alltså nu även Philips Hue följa händelseutvecklingen under spelets gång och i realtid färglägga rummet som en förlängning av ljuset från skärmen. Det hela sker blixtsnabbt och vi kan under demonstrationen inte se någon som helst fördröjning.

Tyvärr får vi varken filma eller fotografera under premiärvisningen men det ser riktigt bra ut. Philips utlovar att deras lösning ska ha max 50 millisekunders latency och fixa att synka mot spel i minst 30 bilder per sekund.

Guide: Så kommer du igång med Philips Hue 

Philips Hue

Vi får även en demonstration av en annan efterlängtad nyhet, nämligen att lamporna inom en snar framtid även kommer kunna lysa upp rummet i takt med musiken som spelas upp i hemmet. För närvarande krävs uppspelning från en dator för att funktionen ska fungera.

Exakt när denna funktion rullas ut till användarna vet vi inte med säkerhet.

Under sommaren kommer det även lanseras lampor avsedda för bruk utomhus, något vi verkligen ser fram emot.