Colgate lanserar under CES-dagarna i Las Vegas en ny elektrisk tandborste med namnet Colgate Smart Electronic Toothbrush E1, fullproppad med teknik. Förutom att vara kopplad till en IOS-app som ger information om hur vi borstar, ska tandborsten även ha begåvats med artificiell intelligens för ännu bättre borstande.

Smarta algoritmer och 3d-rörelsesensorer håller tillsammans koll på borstningen och kan ge råd om hur effektiv borstningen verkligen är i 16 olika zoner av munnen.

Missa inte: Hyperkin återupplivar Game Boy – får förbättrad skärm och lyxigt chassi

Colgate
Foto: Colgate

På det använder ai-borsten sig även av Apples Researchkit för att samla data om användarnas tandborstning, information som Colgate kommer använda för att ”bli smartare kring tandhälsa och för bättre och snabbare innovation i framtiden”.

Har du åkt till stugan eller campar i skogen och saknar wifi finns inga skäl att oroa sig. Tandborsten kan spara borst-sessionen för att synka senare. Vi kan borsta i tio dagar innan tandborsten måste laddas igen.

Tyvärr (?) ser det i alla fall till en början ut som att Colgates ai-tandborste enbart kommer säljas i USA. Priset landar på 99,95 dollar, eller ungefär 820 kronor före skatt.