Jobbigt att hitta rätt tempo när du springer? För dyrt med en personlig tränare? Tillverkaren Soul Eletronics har presenterat två nya hörlurar under CES-mässan som är byggda speciellt för löpare och som kommer med inbyggd springcoach.

Missa inte: Kom i form! Här är hälso- och träningsapparna du måste ha

Både modellerna Run Free Pro Bio (bild ovan) och The Blade (bild nedan) använder sig av inbyggda sensorer som tillsammans med en app uppdaterar dig i realtid hur väl du håller formen och om något behöver justeras. 

The Blade Soul Electronics
Foto: Soul Electronics

Coachen i hörlurarna ska kunna hålla koll på allt från att du tar rätt antal steg per minut till att du har rätt längd och bredd på stegen, hur mycket du gungar i kroppen, hur du positionerar huvudet, hur hårt du stöter i marken och vilken balans du har. Allt för att se till att du både håller en genomgående form och minimerar skaderisken.

Båda hörlursmodellerna har stöd för bluetooth, tål väta och har en batteritid på upp till åtta timmar. Den stora skillnaden är att The Blade också har touchkontroller på själva hörlurarna.

Priset är satt till 150 dollar, cirka 1 200 kronor, för Run Free Pro Bio och 250 dollar, cirka 2 000 kronor, för The Blade. Både modellerna släpps i vår.