Den amerikanska biltillverkaren General Motors, GM (med märken som Chevrolet, GMC, Cadillac, Buick och Daewoo), planerar att massproducera självkörande bilar redan under 2019. Dessa bilar kommer sakna pedaler och ratt.

Det berättar biljätten för bland annat The Verge i slutfasen av årets CES-mässa, en mässa som liksom tidigare år handlat en hel del om bilar vid sidan om tv-apparater, smarta hem-prylar och artificiell intelligens.

Missa inte: Elbilen som klarar 40 mil på en laddning

General Motors
Foto: GMNågot som saknas?

– Det här är en rätt spännande punkt på vägen mot en utbredd driftsättning av autonoma fordon och att ha den första produktionsbilen utan förarkontroller, säger GM:s vd Dan Ammann till The Verge.

Bilen är den fjärde generationen av företagets självkörande elbil Chevrolet Bolt, som just nu testas på allmänna vägar i USA. Den kommer användas som taxibil i några amerikanska städer, vilka framgår inte.

Om GM håller sitt löfte om en bred lansering redan år 2019 kommer man bli den första fordonstillverkare att serieproducera bilar utan pedal och ratt. När (och om) bilen kan köpas av vanliga konsumenter framgår inte.

Läs också: Netflix fejkmonter lurar besökare på CES