Så fungerar Nintendo Labo

Nintendo har visat upp sitt nya spelprojekt Labo till Nintendo Switch. Labo består av en samling kartongmodeller som byggs ihop tillsammans med konsolens olika delar vilket resulterar i saker som pianon, robotar, fiskespön, fåglar och kameror. De olika modellerna kommer sedan till lliv med hjälp av Switch och kan användas för olika spel och andra funktioner. (Se en demonstration i trailern nedan).

Till exempel: I ett av de färdig kit som släpps till Labo kan du bygga styret till en motorcykel. Styret, som är i kartong, går att vrida som ett vanligt styre. Sedan sätter du fast ditt Nintendo Switch mitt på. De små joycon-kontrollerna, som har rörelsavkänning, stoppas in i vardera handtag. Sedan kan du spela motorcyckelspel med ordentlig feeling.

Men det är inte bara för spel de nya diy-kartongerna kan användas. Du kan också bygga instrument, där exempelvis ett pianos kartongtangenter kan spela toner medhjälp av Switch, gummiband och lite kreativitet. 

Nintendo Labo motorcyckel

Läs även: Här är bästa spelen till Nintendo Switch

Lanseringsdatum och pris för Nintendo Labo

Nintendo Labo kommer släppas den 27 april och släpps till en början med två olika kartongkit. Pris är satt till 70 respektive 80 dollar. Vad Labo kommer att kosta när det väl landar i Sverige återstår att se. Du betalar förstås inte bara för kartongen utan också det medföljande spelet.

Färdiga kit

När Labo lanseras kommer det att finnas några färdiga kit för att bygga och utsmycka dina kartongkreationer

Nintendo Labo Robo kit

Robo Kit – spela som en robot
Med detta kit får du allt du behöver för att bygga ihop en robotdräkt som kopplas till ditt Switch. Spela sedan det medföljande spelet där du är en robot som tar dig an byggnader och UFO:n. Utöver kit:et behöver du förstås en Nintendo Switch. Kitet kommer att kosta runt 70 dollar, eller 590 kronor.


Nintendo Labo Variety kit

Variety Kit – fem-i-ett
Det här är det största kit:et till Labo. Det innehåller delar för at bygga fem olika saker: Radiostyrd bil, metspö, hus, motosrcykel och piano. Utöver detta ingår också spel och programvara till Switch så att du kan använda de olika prylarna på olika sätt. Kitet kommer att kosta runt 80 dollar, eller 670 kronor.


Nintendo Labo Customistion kit

Customisation Set – utsmycka dina Labo-byggen
Det här är ett kit som innehåller dekoration i form av stickers (ögon, figurer och bokstäver), samt färgglad tejp att foga samman dina kartongskapelser.