Det är inte bara vuxna som frestas av eldrivna motorfordon med högteknologisk utrustning. När köp- och säljsajten Blocket sammanfattar förra årets hetaste prylar har elbilar för barn tagit en stark tredjeplats i kategorin för mest sökta leksakerna 2017. Ett starkt uppsving, vilket får Blocket att utnämna produktkategorin till "årets trend."

– Den hederliga trampbilen har fått konkurrens av den fyrhjulsdrivna elbilen för barn som är fullt utrustad med led-belysning, mp3-ingång, stötdämpare och läderklädsel. Svenska folket är väldigt bilintresserade vilket nu verkar smitta av sig på barnen, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket, i en kommentar.

Faktum är att barnvänliga elbilar är den enda teknikförsedda pryl som finns med på tio i topp-listan för leksaker – om vi inte räknar en del av Lego-utbudet det vill säga. Den danska uppfinningen kniper för övrigt förstaplatsen på listan.

På Blockets mer allmänna lista över prylar som sålde snabbast är det desto mer tekniktungt. Tv-apparater, projektorer, telefoner och surfplattor går alla fortsatt starkt.


Mest sökta leksakerna på Blocket 2017:

1. Lego
2. Brio
3. Elbil
4. Dockskåp
5. Dockvagn
6. Bil
7. Duplo
8. Kök
9. Traktor
10. Barbie

Prylarna som sålde snabbast under 2017:

1. Biljetter
2. TV & Projektor
3. Telefoner
4. Tvättmaskin & torktumlare
5. Vitvaror
6. Trädgårdsprylar
7. Surfplattor
8. Damcyklar
9. Diskmaskin
10. Barncyklar

Källa: Blocket.