Letar vi prisvärda och kabelanslutna in ear-lurar är konkurrensen stenhård, någon som är lätt glömma bort i tid då det mesta annars handlar True wireless och aktiv brusreducering. Mee Audio med deras M7 PRO Hybrid Dual-Driver IEM är ett intressant alternativ om du högaktningen struntar i allt vad trådlöshet innebär och som istället enbart fokuserar på ljudprestanda – och som inte vill spendera en förmögenhet.

MEE audio M7 PRO Clear

Hörlurarna har en så kallad modulär konstruktion med utbytbara kablar i form av MMCX-kontakter. I lådan hittar vi förutom sju par eartips i olika material (fem i silikon samt två med minnesskum) och storlekar, en renodlad ljudkabel samt en headsetkabel med inbyggd mikrofon och fjärrkontroll. Ljudkabeln är flexibel och formas efter just dina öron och kan bäras med kabeln löpande ovanför och runt örat eller traditionellt direkt nedåt. Headsetkabeln är anpassad för en mer aktiv användning och är redan böjd och konstruerad för att enbart fästas runt örat för en fastare passform. I båda fallen sitter de riktigt bra, men varför inte erbjuda samma flexibilitet i båda alternativen? För att förvara både kablar och öronpluggarna medföljer en snygg och praktisk förvaringsväska liksom en 1/4" adapter.

Även om passformen är riktigt bra liksom isoleringen från ljud utifrån är det emellertid skralt rent funktionsmässigt. Fjärren (enbart på den ena kabeln) har en funktionsknapp och med den pausar eller återupptar du uppspelningen samt byter spår framåt med två snabba tryck. Enligt manualen behöver vi trycka snabbt tre gånger för att byta spår, men det fungerade inte med vår Samsung Galaxy S8.

MEE audio M7 PRO Clear

Allt från de trasselfria ljudkablarna till hörlurarna är robusta och känns tåliga, den moderna designen gillar vi skarpt med de genomskinliga kåporna som blottar de inre komponenterna. Dessutom: Mee Audio erbjuder livslång garanti och ger dig ett nytt par till halva priset om de går sönder oavsett hur det gick till. Snyggt!

MEE audio M7 PRO Clear

Ljudet är ett riktigt lyckopiller. Det kanske största köpargumentet kallas Hybrid dual-driver-teknik och betyder enkelt förklarat att M7 PRO använder två olika elementtyper i varje hörlur där det ena fungerar som en subwoofer och enbart fokuserar på basåtergivningen och det andra på mellanregister och diskant. Resultatet är en förbättrad reproduktion över hela registret med djupare, kraftfullare bas och en jämnare och tydligare detaljupplösning i de övre frekvenserna. Det bästa av två världar helt enkelt. Det låter onekligen bra oavsett vilken musikstil vi matar lurarna med.

Omdöme.

M7 PRO handlar om ljud helt enkelt. Hybrid-lurar i sig, med en kombination av dynamiska och balanserade element är i sig inget unikt men brukar komma till en betydligt högre kostnad. Här får du ett par välljudande och högpresterande lurar med bra passform för knappt 1 000 kronor. Synd bara på den trista fjärren.


M3 rekommenderar

Fakta MEE audio M7 PRO Clear

Testad: Februari 2018
Tillverkare: Mee Audio
Typ: In ear-lurar
Anslutning: kabel
Aktiv brusreducering: Nej
Element: Hybrid dual-driver-teknik
Frekvensomfång: 10- 20 000 Hz
Kabellängd: 1,3 meter
Övrigt: 1/4" adapter samt förvaringsväska
Pris: 949 kronor hos Dustin.

plus

Grymt bra återgivning över hela registret.
Bra pris.
Häftig design och bra passform.

minus

Fjärrkontrollen. 
Få funktioner.

Betyg 5 av 5