Philips Hue

Hue

Få prylar har känts mer värda utmärkelsen Årets coolaste pryl än Philips Hue. Även om Philips smarta lampor har funnits i några år nu var det under förra året som det verkligen började hända grejer. Själv införskaffade jag systemet först framåt hösten – och aldrig tidigare har jag känt att jag tagit ett lika snabbt steg mot framtidens hem. Att kunna styra lamporna med mobilen är supersmidigt, men det är framför allt när du börjar dyka djupare i hur Philips Hue fungerar som det blir riktigt häftigt. Prylar tenderar ofta att drabbas av nyhetens behag, men Philips Hue har blivit en naturlig del i vardagen för mig.
Anders Wollner, featureredaktör

Läs mer: Megaguide – allt om Philips Hue

Pris: Startkit från 990 kr hos M.nu.


Apple TV

Apple TV

Det satt långt inne innan jag övergav Boxee Box som mediaspelare, men idag har jag en Apple TV till varje tv i huset. Här finns de streamingtjänsterna jag använder och apparna är så mycket snabbare och mer lättanvända än de som finns inbyggda i tv-apparaterna, mycket tack vare den minimalistiska fjärren. Möjligheten at spegla mobilen superenkelt är också svårt att leva utan. Dessutom är Apple TV hubben i mitt Apple Homekit-system som bland annat gör att jag kan styra belysningen i flera rum med Siri.
Mikael Lindkvist, chefredaktör

Pris: 1 789 kr hos Netonnet.


Google Chromecast

Chromecast Ultra

Jag lyfter lön från en av Sveriges mest etablerade prylsajter. Därför är det pinsamt hur länge jag körde hdmi-sladd mellan datorn och tv:n när det var dags att kolla på film via exempelvis Netflix. För cirka två år sedan kom Chromecast in i mitt liv – och jag har inte tittat tillbaka sedan dess. Vips räckte det med en dutt på mobilen för att dra igång favorit-tv-serien eller kolla mobilbilder på storbildsskärm. Sedan dess har jag till och med övertygat min gamla (förlåt!) mamma att skaffa Chromecast – och hon älskar den! Med en Google Home i hushållet kan jag dessutom röststyra tv-uppspelningen i den älskade, älskade dongeln. 
Billy Ekblom, nyhetsredaktör

Pris: 389 kr (2nd generation) eller 776 kr (Chromecast Ultra) Kjell och Company.


Brusreducerande hörlurar

MDR-1000X

För ett år sedan införskaffade jag mig mina första trådlösa, brusreducerande hörlurar och idag kan jag inte föreställa mig hur jag levde utan dem. Mina Sony MDR-1000X gör omgivningen så mycket mer behaglig på flyget, på kontoret, på stan – överallt egentligen. Ambient sound-funktionerna låter mig dämpa bruset och enbart släppa igenom röster, optimalt vid kassan i mataffären för att slippa krånglet med att få på och av sig lurarna. Dessutom är de sjukt smidiga att koppla till mina olika enheter utan bluetooth-strul. Sa jag att även ljudet är i världsklass?
Evelina Galli, engagement editor

Missa inte: Stort jämförande test: Bästa hörlurar 2018

Pris: Från 2 913 kr hos Prisjakt.


Powerbank

Vooni

Att leva utan powerbank är att leva på lånad tid. Det finns inget mer irriterande och stressande än att vara på resa och råka ut för batteritorsk. Så för både prylarnas skull och min egen hälsa har jag numera alltid ett extrabatteri med mig. Jag började min Powerbank-karriär med ett batteri på 3000 mAh, men insåg snabbt att det inte räckte långt. Sedan jag införskaffat en Powerbank på 10000 mAh (cirka tre laddningar av en mobil) har stressnivån sjunkit med många hundra procent. Förutom när jag glömmer ladda powerbanken förstås...

Här hittar du M3s guide till massor av powerbanks i olika storlekar.

Andreas Thors, onlineredaktör

Pris: 349 för den här powerbanken från Vooni med 10 400 mAh (finns även i mindre version med 5 200 mAh för 199 kr).


Mobilen

Iphone 7

Något så trivialt som en smartphone (i mitt fall Iphone 7) är något som jag absolut inte kan klara mig utan. Bortsett från funktionerna hos vilken mobiltelefon som helst, är det prylens mångsidighet som limmat fast mig vid den. Jag kan kolla och svara på mail på språng, snabbt kolla upp något, skriva ned något jag absolut inte får glömma, eller se när bussen går. Har jag fem minuter att slå ihjäl? Facebook, Twitter, Youtube, Spotify eller valfritt beroendeframkallande mobilspel är bara ett par sekunder bort. För att inte nämna allt som vi kan koppla upp den till…
Andreas Blom, praktikant

Pris: 5 989 hos CDON.

Philips Hue White and Color Ambiance Starter Kit E27 10W 3-pack (Dimbar) Pris vid test: 1489 kr.

Bästa pris just nu: 1290 kr