Ett inlägg delat av The Verge (@verge)

Google har försökt. Snapchat också. Båda gångerna blev resultatet sådär. Men det hindrar inte Intel från att nu presentera sina alldeles egna smartglasögon, Vaunt. Nu har The Verge fått en exklusiv förhandstitt på projektet

Missa inte: Smartglasögonen du styr med näsan

Olikt Google Glass, som var ett par glasögon med massa påbyggd teknik, så är Vaunt formade som ett par helt vanliga glasögon.

Vaunt använder sig heller inte av någon skärm, utan bilder med upplösning på 400 x 150 pixlar projiceras istället direkt på näthinnan av en laser. Bilderna som visas kan exempelvis vara notifikationer från din mobil, kalendern eller ett dokument.

All teknik i form av laser, processor, accelerometer, kompass och Bluetooth är inbyggd i glasögonens ram som väger 50 gram. Glasögonen fungerar med både receptbelagda och receptfria linser.

För att kontrollera Vaunt används olika huvudrörelser, som nickningar. I framtiden kan det även bli aktuellt att styra Vaunt med rösten genom digitala assistenter. Det finns i dagsläget ingen information om säljstart eller prisbild för de smarta glasögonen.