Razer Kraken Pro V2

 Prisvärt headset med balanserat ljud

Stilrena

Design

Razer Kraken Pro V2 påminner utseendemässigt om sin föregångare, Kraken Pro. Headsetet finns i både svart, vitt och karaktäristiskt Razer-grön. Det som skiljer sig är mer utmärkande bygel och denna är gjord i borstad aluminium, vilket ger ett robust intryck och en ordentlig konstruktion. Trots det skaver det inte mot öronen under långvarigt användande eller är särskilt tungt att bära.

Vadderingskuddarna som täcker de lagom stora kåporna är mjuka och luftiga, och även om de tenderar till att bli varma vid användning under längre perioder, slipper vi det klassiska problemet med svettiga lurar. Också plus i kanten. Överlag ser headsetet bra ut för att vara av gaming-modell – diskret utan varken svulstiga loggor, massiva kåpor eller fräckt formade detaljer. Vårt ända minus ligger i hörlurarna själva – på grund av bygelns konstruktion har inte kåporna någon större svängradie vertikalt. De är inte låsta i ett läge och vi tror att de kommer duga åt dem flesta användare. Sista irritationsmomentet kommer då vi inte använder headsetet och hänger det runt halsen – även med bygeln utdragen till max känns headsetet lite trångt. Annars är designen solid rakt igenom.
 

Ljud

Det absolut viktigaste när det kommer till ett headset är ljudet. Det är också något som diverse tillverkare brukar skryta rätt friskt om när det kommer till just gamingheadset. Det brukar också gå hand i hand med hur mycket modell X eller Y kostar (som med ljud som helhet). Vi säger det direkt – Kraken V2 Pro är prisvärda.

Diskant-, mellan- och basregistret märks, utan att något tar överhanden. Sistnämnda kan däremot verka något klent, åtminstone på lägre volymer. Men när vi skruvar upp, bryter den igenom och ger ljudet skön tyngd. Detta gör att explosioner och knallar låter trovärdiga och framför allt… låter. Tal och dialog hörs perfekt. Diskanten är härligt skarp. Värt att poängtera är att det enbart är stereo som bjuds, inte 5.1 eller 7.1. Så är det surround du är ute efter får du leta vidare. Men nöjer du dig med stereo får du här ett riktigt fylligt, varierat och klart ljud. Headsetet stoltserar även med minimalt ljudläckage.

Mikrofon

Den utdragbara mikrofonen (ja, du kan skjuta in den när den inte används) lyckas med något som kan vara skillnaden mellan liv och död i spel – uppfatta vad du säger. Med det menar vi mikrofonens förmåga att separera prat från bakgrundsbrus. Bakgrunden är inte knäpptyst, men dämpas tillräckligt för att urskilja vad du säger. Detta kommer väl till pass i spel.

Ytterligare en fördel är att du kan justera mikrofonens position tack vare den böjbara armen. En överlag bra mikrofon. En trevlig detalj är att en splitter följer med utöver den ensamma 3,5 millimeter-kontakten. Det går alltså utmärkt att koppla in det här i datorns ljudingång. Slutligen går det att justera headsetets volym via ett sladdmonterat reglage. Det används också till att stänga av mikrofonen.

Mjukvara

Razer brukar vara väldigt noga med att para ihop sina produkter med olika mjukvaror, i första hand Razer Synapse. Tyvärr så stödjer inte det här headsetet sagda program och detta innebär alltså inga förinställningar eller möjligheter till equalizer. Åtminstone från Razers sida. Så om du vill få till ljudet till perfektion lär du bli besviken. Eller använda externa medel.

Omdöme

Razer Kraken Pro V2 är ett bra headset. Inte allt för dyrt, men bekvämt och stilrent. Ljudet är krispigt varierat och imponerar trots att det enbart är stereo. Mikrofonen uppfattar dialog och reducerar bakgrunden tillräckligt för spel. Det breda formatstödet talar också för ett brett användningsområde.


Fakta Razer Kraken Pro V2M3 rekommenderar

Testat: Januari 2018
Trådlösa: Nej
Surround: Nej
Fungerar till: Pc, Playstation 4, Xbox One (ev. adapter kan krävas)
Pris vid test: 849 kronor
Pris nu: Från 796 kronor hos Prisjakt.

plus

Bekväma
Bra ljud
Bra mikrofon
Prisvärda
Stilrena

minus

Enbart stereo
Minimal svängradie
Trånga vid bärande runt halsen

Betyg 8 av 10

Razer Kraken Pro V2 Round Pris vid test: 849 kr.

Bästa pris just nu: 797 kr