Soundblaster H7 Tournament Edition

Lämnar en del att önska

Soundblaster

Design

Många headset som vi testar här kommer med usb-anslutning. Soundblaster H7 Tournament Edition står dock ut lite genom att placera ljudkortet externt, och där du antingen kan ansluta det via usb (till dator) eller via 3,5 mm-uttag, om du exempelvis vill använda headsetet till telefonen. Här får vi också ett analogt volymreglage. En smart lösning, som gör att H7 känns mer mångsidigt än vad de flesta andra konkurrenter gör.

Själva headsetet är dock inte någon särskilt avancerad historia. Det är en i sammanhanget lättviktare med metallbåge och alluminiumbeklädda kåpor. Puffarna baseras, som i de flesta andra fall, på en typ av konstgjord läder. Passformen är dock något tight, och för ovanlighetens skull har vi svårt att ställa in headsetet så att det passar oss som har lite större huvud.

Nåväl, inte ett jätteproblem för de flesta. Då är den gummibeklädda sladden lite värre, som under testperioden lyckas vara i vägen vid flera tillfällen. Den känns framför allt onödigt tjock, och är svår att gömma undan – särskilt med tanke på att ljudkortet sitter på sladdan. Ett klart minuspoäng.

Ljud/prestation

Ljudmässigt överraskar inte H7 Tournament Edition särskilt mycket. Vi får stabilt ljud, framför allt när det kommer till mellanregister. Men i likhet med de flesta andra gamingheadseten av lite mindre storlek saknar vi ordentligt tryck i bas. Överlag är ljudet lite platt.

Och just det, 7.1-ljud får vi också. Det ligger bland genomsnittet i testet, och fungerar helt okej. Men som vi sagt tidigare – att jämföra det med ett riktigt surroundsystem är inte helt rättvist.

Soundblaster

Mikrofon

Desto bättre lycka här. Här skruvar vi på mikrofonen själva, en fördel för dig som kanske inte alltid snackar med polare när du lirar. Ljudet är faktiskt riktigt bra, med framför allt en övertygande brusreducering.

Mjukvara

Generellt sett brukar gamingmjukvara vara hyfsat användarvänligt. BlasterX Acoustic Engine Pro Software, som denna variant heter är bland de fulaste i testet, och bjuder på en omodern och bitvis förvirrande design. Det går dock att ställa in en hel del, men nog bör Creative sätta sig i designskolbänken och fixa till en ordentlig uppdatering.

Omdöme

H7 Tournament Edition är ett godkänt gamingheadset, som gör vissa saker bra, men desto fler lite mindre bra. Det är mångsidigt och enkelt designat headset, som inte kostar en förmögenhet. Men vi hade nog väntat oss lite mer ändå.


Fakta Soundblaster H7 Tournament Edition

Testat: Februari 2018
Trådlösa: Nej
Surround: 7.1
Fungerar till: Pc
Pris vid test: 1 149 kronor.
Pris nu: 899 kronor hos Webhallen.

plus

Bra mick
Väger inte mycket

minus

Något platt ljud
Mjukvaran
Sladden är i vägen

Betyg 5 av 10

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition Pris vid test: 1147 kr.

Bästa pris just nu: 1034 kr