Steelseries Arctis Pro Wireless

Otroligt bra – och otroligt dyrt

Steelseries

Design

Arctis Pro är Steelseries lite lyxigare serie, som förutom samma smarta och supersnygga design som Artcis 7 även kommer med en extern sändare, komplett med oled-display. Innan vi går in på vad den han för betydelse bör det nämnas att Artcis Pro Wireless till det yttre är i stort sett samma gamingheadset som Arctis 7. Vi får mattsvart design, med samma typ av ställningsbara textilband. Det är med hjälp av detta band vi justerar hur headsetet sitter på huvudet. Smart, men nog hade Steelseries kunnat vara lite mer generösa med storleken.

I övrigt vi de förväntade anslutningarna, ett volymhjul och elastisk mikronfonkabel. Högra kåpan rymmer ett lithium-batteri (du får med två stycken). Konstruktionen känns riktigt välbyggd, samtidigt som designen är diskret på ett sätt som Steelseries är hyfsat ensamma om i gamingvärlden.

För att koppla upp headsetet mot den enhet du vill använda används en sändare – även den i samma typ av mattsvarta och diskreta design som headsetet. Om du har använt exempelvis Steelseries Wireless H sedan tidigare vet du vad vi snackar om, det är nämligen exakt samma box som där. En liten oled-displey på framsidan visar information om batteri, volym och vilken källa som är ansluten. På högersidan finns ett fack för att ladda upp det batteri du för närvarande inte använder.

Steelseries

Med hjälp av sändaren går det att ställa in flera olika profiler, slå av surround och balansera chattljudet – sådant du normalt behöver mjukvara till. Riktigt smidigt för pc-spelare, och direkt nödvändigt för Playstation 4-användare som vill leka runt med ljudinställningar.

Anslutningarna på baksidan rymmer bland annat optisk in och ut, även det välkommet för Playstation 4-användare som vill köra ljudet via optisk. Till skillnad från Arctis 7 får även konsolspelare surround denna gång.

Ljud/prestation

Ljudmässigt låter Artcis 7 Pro Wireless riktigt bra. Vi har använt H Wireless i flera år tidigare, och jämfört med det headsetet är presterar Artcis Pro Wireless klart bättre. Ljudmässigt får vi tryck i de lägre, samtidigt som mellanregistret hänger med bra. Nu lät ju även Arctis 7 väldigt bra, och det är ju frågan om ljudet är så mycket bättre här att det motiverar en högre prislapp. Tveksamt. Och ska vi klaga på något är basen svår att få perfekt. Vi har helt klart testat andra headset med mer tryck i.

Mikrofon

Mikrofonmässigt är det inte mycket att snacka om. Det verkar vara exakt samma typ av mikrofon som i Arctis 7, och den låter också riktigt bra.

Mjukvara

För mjukvara används Steelseries Egine, som vi skriver om mer utförligt här.

Omdöme

Sammanfattningvis får vi verkligen leta nackdelar med Artcis Pro M3 rekommenderarWireless. Designen är supersnygg, anslutningsmöjligheterna är många och sändaren smidig och användarvänlig. Ljudmässigt klarar headsetet också av att matcha konkurrenterna, även om det inte är allra bäst på marknaden. Men, prislappen är högt satt, särskilt med tanke på att du får Arctis 7 för under 1 500 kronor. Här får du hosta upp det dubbla. Återigen, det är ett väldigt bra headset, men känns aningen för dyrt. 


Fakta Steelseries Arctis Pro Wireless

Testat: Maj 2018
Trådlösa: Ja
Surround: 7.1
Fungerar till: Pc, Mac, PS4, mobil
Rek. pris: 3 500 kronor
Pris: Från 3 393 kronor hos Prisjakt.

plus

Bra ljud över hela registret.
Snyggt.
Sändaren är användarvänlig och smidig.
Optiskt ljud.

minus

Inte helt perfekt bas.
Dyrt.

Betyg 8 av 10

SteelSeries Arctis Pro Wireless Pris vid test: 3369 kr.

Bästa pris just nu: 2589 kr