Steelseries Arctis Pro + Game Dac

Proffsheadset med extra allt
 

Steelseries Arctis Pro + Game Dac


Design

Det kan tyckas underligt att Steelseries valt att lansera två i det närmaste identiska headset under Arctis Pro-flaggan. Dels har man sitt Arctis Pro Wireless, dels då Arctis Pro + Game Dac. Skillnaden mellan de båda är det sistnämnda inte är trådlöst, och istället för en sändare har en dac som omvandlar signalen från digital till analog. Headsetet är faktiskt ett av väldigt få på marknaden som har stöd för hi-res-audio, vilket visserligen är i princip helt onödigt när det kommer till spel men ändå någon slags kvalitetsmarkör.

Utseendemässigt går vi inte in på detaljer här. Så när som på att Arctis Pro + Game Dac saknar batterilucka under ena kåpan är det exakt samma headset som Arctis Pro Wireless – som i sin tur är närmast identiskt med Arctis 7 till utseendet.

Anslutningen sköts som sagt av en dac, en avlång plasthistoria med oled-skärm och fysisk reglage som sköter allt från volym till inställningar. Precis som i fallet Arctis Pro Wireless kan du koppla in antingen via usb eller via optisk , och givetvis också med 3,5 mm-uttag till mobilen.

Steelseries Arctis Pro + Game Dac

Ska vi klaga på något här är det att kabeln från headsetet till dac-enheten är aningen för kort. Det blir också en hel del kablar att hålla reda på.

Ljud/prestation

I övrigt låter Arctis Pro + Game Dac väldigt snarlikt Arctis Pro Wireless. Ljudet är aningen krispigare, men vi får verkligen anstränga oss för att höra skillnad. Det är en fyllig ljudbild som låter mer än väl över hela registret – men som har lite problem med att pricka de lägsta tonerna precis rätt. Basen är dock tung och mullrig, och definitivt en av de bättre i testet.

Positivt nog fungerar faktiskt dessa riktigt bra till vanligt musiklyssnande, vilket inte alltid är fallet med gamingheadset, och som både Arctis Pro Wirelss och Arctis 7 har vissa problem med.

Mikrofon

Precis som Arctis Pro Wirelss och Arctis 7 håller mikrofonen hög nivå, och ger en klar och fin röst. En av de bättre i testet.

Mjukvara

Vi skriver mer utförligt om Steelseries Engine här.

Omdöme

Precis som Arctis Pro Wirelss är Arctis Pro + Game Dac ett alldeles M3 rekommenderarstrålande gamingheadset, som bjuder på det där lilla extra och som har en riktigt trevlig ljudbild över hela registret. Det här kostar heller inte så brutalt mycket som den trådlösa varianten. Visst, 2 500 kronor är en del att investera för bra ljud (särskilt när det saknar trådlösa funktioner), men då får du också många funktioner och är hyfsat säker för framtiden.


Fakta Steelseries Arctis Pro + Game Dac

Testat: Maj 2018
Trådlösa: Ja
Surround: 7.1
Fungerar till: Pc, Mac, PS4, mobil
Pris vid test: 2 690 kronor
Pris nu: Från 2 499 kronor hos Prisjakt.

plus

Riktigt bra ljud över hela registret. 
Dac-enheten låter dig ställa in det mesta.
Snyggt.
Fungerar bra även för musik.

minus

Aningen dyrt.
En hel del kablar.

Betyg 8 av 10

SteelSeries Arctis Pro GameDAC Pris vid test: 2499 kr.

Bästa pris just nu: 1770 kr