Sammanfattning – vinnaren är riktigt prisvärd

Som vi nämnde inledningsvis finns det väldigt många gamingheadsets att välja mellan, i flera olika prisklasser. Här har vi valt att testa de i premiumklass, som med något enstaka undantag hamnar på över tusenlappen – och i flera fall betydligt högre än så. Betalar du så mycket bör du också förvänta dig kvalitet. Det ska sitta bra, funktionerna bör vara många och framför allt ska det låta bra.

De allra flesta vi har testat har varit bra, och ingen modell får underkänt. Det som överlag skiljer de bättre från de som hamnar längre ned på betygsskalan är att ljudet låter bättre över hela registret. De allra bästa (och dyraste) har för det mesta mer tryck i basen, men fungerar också i mellanregister och högre frekvenser.

Surroundfunktioner är det däremot inte fullt lika bra ställt med. Många dyrare headset skryter med 7.1-ljud, men oftast är det faktiskt inte någon höjdare. Visst, betalar du över 2 000 kronor för ett headset vill du förmodligen även ha möjligheten att spela i surround, men försök att inte lägga för stor vikt vid det när du letar headset.

De här modellerna rekommenderar vi extra mycket (betyg 8 och över):

Av dessa rekommenderar vi Steelseries Arctis 7 allra mest. Dess dyrare syskon låter kanske något bättre och har fler funktioner, men prismässigt är det svårslaget.