Astro Gaming A40 med Mixamp Pro

Bekvämt, snyggt och välljudande

Astro

Design

Om Astro Gaming A50 är en värsting sett till både funktion och pris är Astro A40 något mer nedtonad. Till att börja med är det här ett trådat headset, med en något annorlunda lösning. Headsetet kopplas nämligen in i en Mixamp-dosa, med vilken du ställer in volym och chattmix. Dosan i sig är hyfsat stor och kan kännas i vägen, men fördelen är att du slipper ha några reglage på själva headsetet.
 

Ljud/prestation

Och det märks verkligen – A40 är ett avskalat headset i vit blänkande plast, med samma typ fjädrade alluminumsatplar från kåporna till bågen. Snyggt, men också lite plastigt. Pluspoäng för att den långa och lite otympliga mikrofonen går att plocka bort när vi inte använder den. Även utsidan av kåporna går att ta loss, oklart varför dock.

Väl på huvudet sitter A40 riktigt bra. Vi får sköna tygbeklädda puffar, och det varken spänner för mycket eller sitter för läst. Vikten är inte heller särskilt hög, vilket gör att A40 passar utmärkt att ha under långa sessioner. Med Mixamp-dosan ikopplad får du också ett helt okej virtuellt surround. Här tycker vi nog att A50 presterar något bättre, surroundljudet är visserligen godkänt men knappast mer än så.

Astro

Mikrofon

Här får vi ett klart ljud, men rösten känns aningen platt. Däremot ska Astro ha beröm för att det är så enkelt att justera chattvolym via Mixamp.

Mjukvara

Som vi skrev om A50 så använder Astro sitt Command Center. Med detta kan vi ställa in ljudet med en equalizer, fixa mikrofoninställningar och ändra chattmixer. Funktionellt men varken det snyggaste eller mest avancerade vi har sett.

OmdömeM3 rekommenderar

Astro Gaming A40 är ytterligare ett högkvalitativt gamingheadset från Astro, och levererar kraftfullt ljud och avskalad design. Här finns inte några större nackdelar, mer än att det känns lite plastigt och att surroundljudet lämnar en del att önska.


Fakta Astro Gaming A40 + Mixamp Pro

Testat: Mars 2018
Trådlösa: Nej
Surround: 7.1
Fungerar till: Pc, Xbox One, Playstation 4
Pris: 2 550 kronor hos Proshop till PS4. 2 814 kronor hos Proshop.

plus

Välbyggt.
Avskalad design.
Bekvämt.
Bra tryck i basen.

minus

Plastigt.
Surround-ljudet imponerar inte.

Betyg 8 av 10

Astro Gaming A40 TR Audio System for PS4 Pris vid test: 2308 kr.

Bästa pris just nu: 1884 kr