Corsair Void Pro RGB USB

Prisvärt utan att briljera

Corsair

Design

Amerikanska Corsair är en av jättarna när det kommer till gamingtillbehör, och har således en mindre armada bestående av möss, tangentbord och så klart headsets. Här hittar vi också en rad olika varianter, både trådade och – som i fallet med Corsair Void Pro RGB USB – usb-anslutna. Det bör också nämnas att Void Pro är en av de billigare varianterna i hela testet. Vi har försökt att enbart testa headsets över 1 000 kronor, men då dessa hamnar så nära så gjorde vi helt enkelt ett undantag. Den här varianten finns också trådlös, och vad vi kan se rör det sig om samma headset.

Och trots sin förhållandevis snälla prislapp är Void Pro ett välbyggt headset som faktiskt andas mer kvalitet än flera andra headsets vi har testat här. Visst, det är mycket plastdetaljer, men Corsair har genom en snygg design och en båge i aluminium undvikt billighetskänslan. Även de tygbeklädda skumgummipuffarna känns hyfsat påkostade. Materialet här är dock lite strävt, och blir också aningen varmt om du använder headsetet länge.

Som namnet antyder får vi också rgb-belysning i form av att Corsair-loggorna lyser när headsetet är inkopplat. Knappuppsättningen är inte särskilt generös. Vi får ett volymreglage och en mute-knapp på vänster kåpa, i övrigt är det fritt från knappar. I övrigt är passformen ovanligt lös, vilket visserligen gör att headsetet inte spänner åt när du har det på huvudet, men nackdelen är att ljudet inte isoleras särskilt väl – och att headsetet inte sitter särskilt stabilt.

Ljud/prestation

Ljudmässigt låter Void Pro okej sett till vad det kostar. Vi får ett virtuellt surroundljud (7.1), som presterar klart godkänt utan att briljera på något sätt. I övrigt är det lite spridda skurar. Basen låter lite grötigt på de allra lägsta frevekserna och inte fullt så tungt som de bästa i testet. Mellanregistret är också det något grötigt, och på de höga frekvenserna låter det något platt. Igen, sett till vad du betalar är det ingen fara, men förvänta dig inte att du ska blåsas av stolen av hur Void Pro låter.

Corsair

Mikrofon

Även här hamnar Void Pro någonstans i mitten av fältet. Vi får en klar och tydlig röst, som saknar de där extra detaljerna.

Mjukvara

Corsairs mjukvara heter Cue, och är ett klart kompetent program som (det börjar bli lite av en följetång här) varken är bäst eller sämst. Här ställer vi rgb-belysninge, volymen, chattmixern och annat som hör gamingheadset till. En equalizer låter oss skräddarsy ljudet, och vi kan också välja en del förinställda lägen. Bass Boost till exempel, men vi märker ärligt talat inte någon större skillnad.

Omdöme
Corsair Void Pro RGB USB är som sagt en av de billigaste varianterna vi har testat, och det säger sig självt att det inte lyckas hålla jämna steg med konkurrenter som kostar mer än dubbelt så mycket. För knappt tusen kronor får du ändå ett kompetent gamingheadset, som visserligen inte sticker ut särskilt mycket alls men som heller inte har några uppenbara nackdelar.


Fakta Corsair Void Pro RGB USB

Testat: Mars 2018
Trådlösa: Nej, usb-anslutning
Surround: 7.1 (enbart pc)
Fungerar till: Pc, Xbox One, Playstation 4
Pris: Från 790 kronor hos Prisjakt.

plus

Prisvärt.
Välbyggt.

minus

Klen bas.
Svårt att få till en bra passform.
Varma vid längre sessioner.

Betyg 6 av 10

Corsair Void Pro RGB USB Dolby 7.1 Pris vid test: 749 kr.

Bästa pris just nu: 815 kr