Hyper X Cloud Flight

Trådlös debut saknar det lilla extra

Hyper

Design

Kingston är möjligen mest känd för sina minneskort, men sedan några år tillbaka har det amerikanska företaget satsat stort på gamingmarknaden med en rad olika produkter. Deras headset har tidigare levererat hyfsad kvalitet till ett relativt lågt pris, och den trenden fortsätter med Cloud Flight – tillverkarens första trådlösa headset. Debuten är månne inte perfekt, men den lovar gott inför framtiden.

Om vi tar det från början är Cloud Flight en spartanskt designad historia. Här får vi mattsvart plast utan några större detaljer, mer än rödfärgade kablar från bågen till respektive kåpa. Hyper X-loggan är placerad i mitten av varje kåpa och lyser rött när headsetet väl är påslaget. Designmässigt vill alltså inte Cloud Flight sticka ut, och headsetet ger ett lite plastigt intryck överlag.

Väl på huvudet sitter det däremot riktigt bra. Puffarna är mjuka och bekväma, och sitter på plats utan att klämma åt. Dessutom blir de inte särskilt varma, något en del andra headsets blir – även betydligt dyrare sådana. Installationen är enkel och snabb. Du sätter usb-stickan i datorn eller konsolen (enbart stöd för Playstation 4, till Xbox One och Switch får du använda kabel), och parar ihop den med headsetet.

Ljud/prestation

Så hur presterar då Cloud Flight X? Jodå, överlag får vi en bra balans i ljudmattan. Den där riktigt tyngden saknas dock, vilket framför allt märks i lägre frekvenser. Det låter absolut inte dåligt, men jämfört med några av de allra bästa headseten i detta test blir saker som explosioner och skott lite klena.

Här saknas också surround, så den som tycker det är viktigt bör titta åt annat håll.

Vad Cloud Flight saknar i saftigt ljud tar dock headsetet igen i batteritid. Hyper X utlovar 30 timmar om du slår av led-funktionen och runt 18 timmar med den påslagen. Det är riktigt bra för ett par trådlösa gaminglurar.

Hyper

Mikrofon

Här har Hyper X valt en lite annorlunda lösning, med en löstagbar och förhållandevis tunn mikrofonkabel. Storleken till trots bjuder den på ett klart och tydligt ljud, utan störande brus. Om vi verkligen ska leta fel här låter den aningen platt, men det är verkligen att vara petig.

Mjukvara

Här finns ingen mjukvara.

Omdöme

Cloud Flight är en helt okej trådlös debut för Hyper X. Headsetet är väldigt bekvämt under långa sessioner, och bjuder på en balanserad ljudmatta som låter bra till det mesta. Dessutom får vi lång batteritid, vilket så klart är ett stort plus för trådlösa lurar. Bland nackdelarna saknar vi den där riktiga tyngden i ljudet, och det är synd att Cloud Flight varken har surround eller mjukvara.


Fakta Hyper X Cloud Flight

Testad: Februari 2018
Trådlösa: Ja
Surround: Nej
Fungerar till: Pc, Playstation 4
Pris: 1 590 kronor hos Teknikmagasinet.

plus

Riktigt bekväma.
Ljudet fungerar godkänt till det mesta.
Batteritiden.

minus

Saknar den extra tyngden i ljudet.
Inget surround.
Ingen mjukvara.

Betyg 6 av 10

Kingston HyperX Cloud Flight Pris vid test: 1590 kr.

Bästa pris just nu: 1270 kr