Logitech G933

Tungt ljud och gott om inställningsmöjligheter

Logitech G933

Design

Logitech tillhör jättarna på gamingmarknaden, med en bred produktkatalog innehållandes det mesta du kan tänka dig. Bland gamingheadset har man också allt från billigare alternativ till mer lyxiga varianter. G933 landar definitivt i den senare kategorin, med en prislapp runt 2 000 kronor – och med massor av funktioner som motiverar det höga priset.

Utseendemässigt är det få headsets som skriker lika mycket gaming som detta. Kåporna är rejäla med fem knappar (inklusive av/på-knappen), samt volymreglade. Panelen på vardera kåpa går att plocka av (magnetfästen), där batteriet ryms i den vänstra och usb-stickan för trådlös funktion i den högra. Längs med respektive kåpa löper en tunn led-belysning samt en Logitech-logga, som naturligtvis pulserar i diverse färger om så önskas.

Puffarna är av samma tygmaterial som de flesta andra Logitech-headset. Materialet är kanske något strävt, men ändå överraskande bekvämt och blir heller inte överdrivet varmt att ha på sig. Den trådlösa funktionen baseras som nämnt på en usb-sticka. Du placerar den helt enkelt i din dator eller spelkonsol, och parar därefter ihop stickan med lurarna. Enkelt och smidigt.

Ljud/prestation

Ljudmässigt är det få trådlösa lurar som levererar lika mycket tyngd som G933. På låga frekvenser låter de riktigt bra, med gott tryck i exempelvis explosioner och andra ljud som kräver mycket bas. Balansen i både mellanregister och diskant är också bra, vilket överlag bidrar till en ljudbild som hamnar i det övre skiktet i detta test.

Surroundmässigt är det virtuellt surround som gäller – antingen Dolbys eller DTS (det går att välja vilket). Det låter överlag bra, men som alltid är ett virtuellt surround inte riktigt samma sak som ett verkligt, även om det vid tillfällen kommer hyfsat nära. Spelar du på konsol får du klara dig med stereoljud.

Mikrofon

Med tanke på storleken i övrigt är mikrofonsladden överraskande diskret. Den är placerad längs med den västra kåpan, och utfälld är den riktigt diskret. Och mikrofonen är också den svagaste delen på det här headsetet. Ljudet låter klart godkänt, men den har lite problem att filtrera bort bakgrundsljud. Ingen katastrof, men letar du efter en perfekt mikrofon i första hand bör du kolla vidare.

Logitech G933

Mjukvara

Här används Logitech Gaming Software, och det är enkelt att skräddarsy detaljer via en equalizer, kalibrera surround och välja mellan förinställda alternativ.


Omdöme

G933 låter verkligen riktigt bra, särskilt om du spelar intensiva och högljudda actionspel. Headsetet är möjligen i det största laget, och knappast särskilt diskret. Dessutom är inte mikrofonen tillräckligt bra sett till vad det faktiskt kostar. Men är det kraftfullt ljud du är ute efter är det ett av de allra bästa alternativen.


Fakta Logitech G933M3 rekommenderar

Testat: Februari 2018
Trådlösa: Ja
Surround: 7.1 (Dolby eller DTS)
Fungerar till: Pc, Playstation 4, Xbox One
Pris vid test: 1 099 kronor
Pris nu: Från 1 599 kronor hos Prisjakt.

plus

Bra tryck i ljudet.
Mjukvaran.
Bekvämt.

minus


Tar upp plats.
Dyrt.

Betyg 8 av 10

Logitech G933 Artemis Spectrum Pris vid test: 1199 kr.

Bästa pris just nu: 1488 kr