Logitech G Pro

Skralt med finesser – men god kvalité

Logitech G Pro

Design

Det finns faktiskt de som klarar sig utan virtuellt surround och bluetooth eller motsvarande för trådlös ljudöverföring. Detta vet även Logitech, som med G Pro ska tilltala e-sportare som sätter stereoljud i första rummet. Designmässigt får vi här ett väldigt avskalat headset helt i svart med grå detaljer. Materialen går i oerhört slät hårdplast (kåpor), stål (huvudbygelns justering) och fejkläder (kåporna, undersidan av huvudbygeln). Inget onödigt krimskrams alls; det enda som sticker ut är tre Logitech-g:n på kåpor och huvudband.

Bekvämlighetsmässigt placerar sig G Pro ungefär i mitten av de headset som testats i den här artikeln. Längre sessioner är inget problem, även om ett lätt tryck uppstår. Detta beror delvis på att de invärtes stora kåporna sluter otroligt tätt, vilket gör att ljud varken läcker in eller ut i speciellt stor skala. Kåporna har för övrigt inga knappar över huvud taget – här finns enbart ett 3,5-millimetersjack och en likartad port för den fästbara mikrofonen. Denna känns väldigt standard avseende flexibilitet. Sladdarna är i halvhård textil och frasar lite mot tröjan. I kitet ingår även en splitter med separat mikrofonplugg för pc-spelarna. Sist men inte minst får vi också extrakåpor i nylon, vilket kan vara bekvämt för den som tenderar att svettas mycket. 

Ljud

Inget surround här, som sagt, men det stereoljud som levereras låter mycket bra. Särskilt det lägre registret imponerar med fylliga explosioner och vapenljud. Här finns god balans överlag och inga av ljudelementen i de spel vi testar blir över- eller underrepresenterade på ett sätt som stör. Kanske att basen blir lite för mycket ibland, men det är en smaksak. Vi känner att intensiva actionspel gynnas absolut mest av den ljudbild G Pro lyckas förmedla. Overwatch har sällan låtit så bra, till exempel.

För musiklyssning finns klart bättre alternativ, samtidigt som G Pro inte direkt gör bort sig. Bastung musik låter bäst, medan elektroniskt och höga diskanter bryts upp lite väl mycket på höga volymer. Den som lyssnar mycket i kollektivtrafiken (plus medpassagerarna!) kommer bli positivt överraskade av hur lite musik som läcker ut även på riktigt höga volymer. Stort plus för mångsidighet!

Logitech G Pro

Mikrofon

Den fästbara mikrofonen presterar ganska bra. Ljudet av vår röst är lite burkigt, och långt ifrån det krispigaste i klassen, men att höra vad som sägs är inga som helst problem. Vi upplever inte att headsetet tar upp speciellt mycket kringliggande ljud från det kontorslandskap vi befinner oss i. Ser du till att rikta mikrofonen rätt samtidigt som du kanske sänker mikrofonvolymen en aning lär du inte hitta speciellt mycket att klaga på.

Mjukvara

Nope, näpp, njet. Efter att ha tankat ned Logitech Gaming Software märkte vi snabbt att G Pro inte stöds. Ingen överraskning för ett analogt surroundheadset, kanske, men den som väntar sig att kunna pilla runt med equalizers, profiler och dylikt kommer inte att hitta ett skvatt. 

Omdöme

Bra på ljud, okej på allt annat. Om det är en korrekt definition av "Pro" låter vi vara osagt. Logitech G Pro är inte speciellt upphetsande på något sätt, men är samdigt befriat från solklara brister och annat som kan få köparna att trycka på returnera-knappen. Inget tjafs – här är det bara att plugga i och köra. 

Fakta Logitech G Pro

Testat: Maj 2018.
Trådlösa: Nej.
Surround: Nej.
Fungerar till: Pc, Xbox One, Playstation 4, mobil.
Pris: 990 kronor hos CDON.

plus

Mångsidigt
Minimalt ljudläckage
Bra ljud för actionspel

minus

Tunt på finesser
Inget mjukvarustöd
Känns lite tråkigt

Betyg 7 av 10

Logitech G Pro Gaming Headset Pris vid test: 990 kr.

Bästa pris just nu: 596 kr