Facebook har börjat testa en ny knapp på sajten för att rösta ner kommentarer. Genom att trycka på "Downvote" så försvinner en kommentar för användaren, som sedan kan svara på om kommentaren bör klassas som "opassande", "off topic"" eller "missledande", rapporterar Techcrunch. Knappen testas just nu på en begränsad grupp med amerikanska användare.

Missa inte: Först vänner och familj - nu ska Facebook även satsa på lokala nyheter

Facebook själva säger dock att det inte handlar om någon "ogilla"-knapp. Något som varit en hett efterfrågad funktion från flera användare sedan många år tillbaka. 

Istället är nedröstningsknappen till för att Facebook lättare ska kunna läsa av feedback om offentliga inlägg. Enligt Facebook ska funktionen under testet inte påverka kommentarers rankning och det går inte heller att se hur pass en kommentar har nedröstats. Knappen dyker bara upp på Facebooksidors offentliga inlägg och inte på användare, offentliga personer eller grupper.

Om funktionen kommer bli en officiell del av sajten eller stannar vid ett test återstår att se.

Senaste gången Facebook gjorde en större förändring till sina kommentarer var 2016. Då fick sajtens gilla-tumme sällskap av en samling olika reaktionssmileys.