Uppdatering 2018-02-15: Efter rapporter om buggar drar Samsung tillfälligt tillbaka Oreo-uppdateringen.

Det går som bekant olika snabbt (läs: långsamt) för mobiltillverkarna att rulla ut nya versioner av Android till sina enheter. Ett gäng mobiler från exempelvis Sony, Nokia och HTC har dock redan försetts med Android 8 Oreo – och nu är uppdateringen äntligen på väg till Samsungs flaggskeppsmobiler.

Läs också: Nu har Android Nougat gått om Marshmallow - Oreo fortfarande sällsynt

Just flaggskeppsmobiler är de i bara någon månad till eftersom Samsung snart väntas visa upp Galaxy S9 under MWC-mässan i Barcelona. Kompetenta är de i vilket fall som helst, och mer så när de välsignas med Oreo-uppdateringar som bland fokuserar på batterioptimering och ett helt nytt bild-i-bild-läge. Hos oss på redaktionen landade Oreo-uppdateringen alldeles nyss – ni S8-ägare som inte sett skymten av någon sådan ännu får helt enkelt ha lite tålamod!


Så skaffar du Android 8 Oreo till Galaxy S8

Även fast du har automatiska uppdateringar påslaget kan det dröja en stund innan Oreo-uppdateringen visar sig. Ofta går det snabbare om du letar upp och tankar ned uppdateringen manuellt. Ta vägen Inställningar -> Programvaruuppdatering -> Hämta uppdateringar manuellt för att påbörja nedladdningen.