Senaste nytt: Google drar igång hemligt betaprogram i Sverige

Googles mångsidiga röstassistent Assistant håller på för fullt med att lära sig svenska, och väntas lanseras i vårt land senare i år. Nu ser det ut som att företaget i tysthet dragit igång ett svenskt program för betatestning, och skickat inbjudan till utvalda personer. Enligt användare på Swedroids forum verkar det röra sig om svenskar som är aktiva som Local Guides i Googles karttjänst Maps.

Mycket hysch-hysch omgärdar betaprojektet, så vi vet inte exakt vad som mer krävs för att man ska få en inbjudan. Företaget hotar skvallerbyttor med uteslutning ur Local Guides och framtida förhandsprogram om de delar inbjudan vidare. Det svenska namnet på Google Assistant ser – föga förvånande – ut att bli Google Assistent.


Tidigare: Google Assistant kommer till Sverige
Under det pågående 2018 Digital News Initiative Summit meddelade Google att Assistant kommer att finnas tillgänglig i totalt 25 länder innan 2018 är över. Utöver det kommer språkstödet förbättras och stiga från nuvarande 16 språk till 64 - en ökning på 300 procent. 

Som synes ovan släpps Assistant i flera länder i Sydamerika, Europa och Asien. I nuläget finns Assistant i endast åtta länder, så det rör sig om en rejäl expansion.

I takt med att Assistant dyker upp i fler länder kommer Google samtidigt kunna öka tillgängligheten på Google Home.