Iskall blick

Goggles är något som bör finnas bland utrustningen hos alla skid- och snowboardåkare. Inte bara för att skydda ansiktet mot isande vindar, de får dig även att se oförskämt bra ut, både i pisten och i liftkön. Med de här skidglasögonen från Dizokizo som med sin sfäriska, tillika utbytbara lins får du inte enbart den rätta looken utan även mindre optisk distorsion när du far ner för backen.
 

DIZOKIZO Ski Goggles

Produkt:  DIZOKIZO Ski Goggles
Pris: Cirka 320 kronor hos Amazon Sverige


Håll värmen i kylan

Vad sägs om en uppvärmd väst? Den här praktiska uppvärmda västen är lätt, snygg, flexibel och bekväm att bära. Den integrerade värmedynan värms upp snabbt och låter dig slippa frysa.

Västen har fem värmezoner som genererar värme över midjan, buken och övre ryggen. Det går att välja separata värmezoner. Ett 10 000mAh följer med (laddas via usb). Batteritiden är upp till åtta timmar, beroende på hur många värmezoner du aktiverat. Perfekt för kalla dagar i backen, för att inte tala om långa liftpassager.

Värmeväst

Produkt: EEIEER värmeväst
Pris: 710 kronor hos Amazon Sverige


Träna med OS-medaljören

Trots moderna carvingskidor kan det vara en utmaning att få till den perfekta skärande svängen. Vässa tekniken med virtuella skidläraren Carv, bestående av sulor med 72 trycksensorer som skickar åkdata till en mobilapp och ger dig feedback i hörlurarna om hur väl du trycker på dalskidan.

Skidsemestern

Tillsammans med OS-guldmedaljören och femfaldige världscupsegraren i storslalom, Ted Ligety, har Carv också tagit fram ett träningsprogram i 40 steg och låter dig jämföra era svängar. Abonnemangsavgiften är hög, men klart billigare än traditionell skidskola.

Produkt: Carv Digital Ski Coach
Pris: Från 3 250 kronor hos Carv


Skidhjälmen som larmar

Skidsemestern

Atomics uppkopplade hjälm Redster CTD har vaddering med dubbla densiteter, kan anpassas för personlig passform och överstiger den stötupptagning som krävs av Internationella skidförbundet med upp till 30 procent.

Årets nyhet är sensorerna som mäter var och hur allvarligt du slagit i, vilket analyseras med mobilappen Atomic Shocksense, och även kan skicka SOS till dina nödkontakter om du råkat ut för en allvarlig krasch. Finns i svart, vitt eller rött i storlekar från 51 till 63 cm.

Produkt: Atomic Redster CTD
Pris: 3 700 kronor hos Atomic


Handskar för mobilbruk

Skidsemestern

Manövrera mobilens pekskärm med handskarna på, håll händerna torra och varma medan du fångar de fantastiska vyerna på bild – för att inte kunna ifrågasättas på kvällens afterski! De mobilkompatibla fingerspetsarna, som The North Face kallar för Etip, återfinns i årets trendriktigt brun/svarta modell av Montana, som dessutom nu tillverkas fullt ut av återvunnen polyester för miljöns skull. Och eventuellt snörvel åtgärdas med en nästorkare på baksidan.

Produkt: The North Face Montana Ski Gloves
Pris: 700 kronor från The North Face


Uppdaterad kameraklassiker

Skidsemestern

Gopro definierade konceptet actionkameror 2006. Senaste versionen Hero 11 Black har större och bredare bildsensor som filmar med 10-bitars färgdjup och förbättrad stabilisering i maximal upplösning om 5312 x 2988 pixlar.

Med en prenumerationsmodell blir inköpspriset 1 500 kronor lägre och ger dig automatisk backup i molnet, samt ihopklippta höjdpunkter av dagens bravader till mobilappen Gopro Quik. Via abonnemanget kan du också få en skadad kamera utbytt utan genanta frågor om hur det gått till. Vill du spara vikt, kolla in skärmlösa modellen Hero 11 Black Mini.

Produkt: Gopro Hero 11 Black
Pris: 5 990 kronor hos Webhallen


Håll fötterna varma

Skidsemestern

K2:s pjäxor i Recon-serien är lämpade för den aningen mer avancerade, och välbeställde, skidåkaren som gillar att utforska hela bergets möjligheter snarare än hopp och lek i park.

Modellen med värmesystemet Therm-ic i innerskon gör inte bara åkningen bekvämare, utan är också bättre för muskulaturen. Tre olika värmenivåer, omvänt proportionella mot batteritiden från 4–19 timmar, kan styras via mobilen och pjäxorna laddas med usb-kabel över natten.

Produkt: K2 Recon 120 Heat
Pris: Från 5 899 kronor via Prisjakt
www.k2snow.com


Skidåkarens superklocka

Skidsemestern

Garmin har tryckt in teknik för alla upptänkliga utomhusaktiviteter i klockserien Fenix 7 Sapphire Solar, samt även solladdning för att hjälpa batteritiden. Den håller koll på hur många höjdmeter du avverkar, samt alla andra sedvanliga mätdetaljer, och har även pistkartor för tvåtusen skidorter världen över.

Klockan finns i mängder av undermodeller i tre storlekar från 42–51 millimeter, exemplet på bild är en 7S i krämfärgad titan med nylonarmband och ligger överst i prisspannet med 10 700 kronor.

Produkt: Garmin Fenix 7S Sapphire Solar
Pris: Från 7 172 kronor via Prisjakt


Lurar som inte försvinner i snön

Skidsemestern

Nu är visserligen trådlösa små hörlurar var mans egendom, men vill du inte riskera att tappa dyra, vita dylika i snön finns systemet Aleck 006 speciellt avpassat för hjälmbruk. Batteriet räcker en lång skiddag om tio timmar och laddas med micro-usb.

Via appen Aleck Go för Android och IOS kan dina kamrater på berget lokaliseras, och med push-to-talk fungerar de också som walkie-talkie till andra med samma modell.

Produkt: Aleck 006 trådlösa hörlurar
Pris: 1 309 kronor hos Amazon Sverige


Isolerande mobilfodral

Skidsemestern

Tenderar inte alltid mobilbatteriet plötsligt ge upp i kallt väder, precis när det behövs som mest? Då det knappt går att beställa mat eller åka buss utan en mobilapp – än mindre kalla på hjälp – kan Phoozy XP3 innebära räddningen. Det skyddar mobilen mot såväl köld som hetta med teknik från Nasas rymddräkter, och kan förlänga batteritiden upp till fyra gånger.

Det vattentäta fodralet innehåller en ficka för kreditkort och sedlar, försluts med kardborrband och skyddar även vid tapp upp till tre meter. Finns i två mått i svart, guld, silver eller kamouflage.

Produkt: Phoozy XP3
Pris: 520 kronor hos Phoozy