De kommande veckorna går de flesta skolorna i Sverige på sportlov, vilket innebär att så väl elever som föräldrar passar på att åka ut i backen eller kanske gå en promenad i skogen. Här listar vi prylarna som maxar din sportlovsvecka.

Pssst! Om du hellre tillbringar sportlovet i soffan och sträckkollar serier listar vi bästa serier (och filmer!) på Netflix, C more, Viaplay, HBO Nordic och SF Anytime här!

Reser du bort under sportlovet? Här listar vi prylarna som gör resandet lite enklare!


digitsole

Smarta värmesulor

Att frysa om fötterna är rysligt otäckt och ingenting vi vill utsätta oss för under sportlovet. Den teknikintresserade ska så klart inte bara ha varma skosulor, utan även smarta sådana.

Digitsoles smarta värmesulor kopplas till din mobil via bluetooth och ger dig via tillhörande app full kontroll på temperaturen. Inte nog med det, de här sulorna har dessutom koll på din aktivitet för att kunna berätta hur mycket du promenerat och var under lovet.

Kan bli upp till 45 grader varma och har en batteritid på mellan två–åtta timmar beroende på temperatur.

Digitsole
Köp och läs mer på Digitsole.com.

Läs också: Frusen? Här är prylarna som hjälper dig hålla värmen!


Oakley

Skidglasögon med extra allt

Varför ha ett par vanliga, tråkiga skidglasögon när du kan ha ett par smarta som har full koll på varje skär? Oakleys Airwave 1,5 har inbyggd heads-up-display som visar allt från höjd till hur länge du är i luften vid hopp.

Självklart har glasögonen inbyggd gps och bluetooth för att ha koll på var du är och kunna skicka informationen till din mobil.

Oakley Airwave 1,5
Pris: Från 7 649 kronor hos Prisjakt.


Nanopresso
M3 rekommenderar

Proffskaffe var du än är
Att vara på hajk är ingen ursäkt för äckligt kaffe. Skippa termosen när du är ute i backen och ta med dig en sådan här liten smidig och portabel espressobryggare istället.

Fungerar med vanliga Nespresso-kapslar. När vi testade Nanopresso blev vi imponerade över hur lättanvänd, liten och smidig den var och så klart hur gott kaffet blev. Läs hela testet här!

Nanopresso NS Portabelt Espresso-set
Pris: 1 095 kr hos Coolstuff.


Mobil

Håll mobilen torr...
Alla mobiler är inte lika tåliga för fukt. För att undvika vattenskador om du tappar mobilen i en snödriva är ett vattentätt skal en bra investering. Här är några alternativ på marknaden för de vanligaste mobilerna:

Lifeproof Fre Case (Iphone Xs Max)
Pris
: 899 kronor hos Iphonebutiken.

Ghostek Nautical 2 Vattentätt Skal till Iphone XR
Pris: 349 kronor hos CDON

Samsung Galaxy S9/Galaxy S9 Plus Armor-X MX-S9-BK Vattentätt Skal
Pris
: 550 kronor hos Mytrendyphone (till Plus här!)

Lifeproof Fre Case Iphone X och Iphone XS
Pris: 749 kr hos Iphonebutiken. (till XS här!)

Catalyst för Iphone 7/Iphone 8/Plus
Pris: 749 kr hos Iphonebutiken. (599 kronor till Plus-modeller här!) 

Mobilskal

... och varm

Att mobilbatterier inte bör vistas i allt för låga temperaturer har vi nog alla blivit varse om. Phoozy använder teknik från rymddräkter för att göra små termofickor som ska skydda din mobil från kylan och därmed spara på batteriet.

Förutom detta skyddar denna ficka även mot fall, höga temperaturer och fungerar till och med som flytväst om telefonen hamnar i vattnet.

Phoozy: Apollo XL
Pris
: 48,29 euro (cirka 490 kronor) hos Amazon.de.


Värmeväst

Mysig väst med infravärme

Den här vintern har bjudit på riktigt låga temperaturer över hela landet. Nog är det fint med snö, men väl ute i kylan kan det vara allt annat än behagligt. De där riktigt kalla dagarna är en värmeväst mysig att ha under jackan. Den här västen har tre olika temperaturlägen och drivs av valfri powerbank.

Värmeväst
Pris
: 799 kronor hos Coolstuff.


GOpro

Actionkamera

Oavsett om du ska ut i backen, resa till värmen eller bara gå på promenad måste du så klart dokumentera ditt äventyr. Det här görs bäst med en kompakt liten actionkamera som tål det mesta och som inte kompromissar med bildkvaliteten.

Störst på marknaden just nu är Gopro. Deras senaste kamera Hero 7 Black har en imponerande bildstabilisering och levererade riktigt bra filmer när vi testade en. Läs hela testet här!

Gopro Hero 7 Black
Pris
: 3 990 kronor hos Clas Ohlson.

Läs också: Här är tillbehören som ger din Gopro superkrafter!


Lavinryggsäck

Var säker i backen

För dig som ofta åker off-pist eller i andra lavinutsatta backar är det superviktigt att ta det försiktigt och vara förberedd om det värsta skulle hända. Förutom att fylla på med utbildningar och information om vilken situation du ger dig ut i finns det ryggsäckar speciellt designade för detta ändamål.

Det finns massor av olika lavinryggsäckar att välja mellan på marknaden. En av dem är Free Rider 22, som har ett speciellt träningsläge, så att du kan testa att utlösa den inbyggda airbagen innan olyckan är framme.

Självklart finns det även möjlighet att smidigt och enkelt bära med sig all utrustning som hör det alpina livet till, såsom isyxa, stavar, snöskor, och snowboard/skidor.

Free Rider 22 AVABAG
Pris
: 6 998 kronor hos Outnorth.


Biolite

Smart campingkök
Det finns två batterier att hålla koll på ute i naturen: Ditt eget och mobilens. Det här campingköket från Biolite fyller på båda. När du eldar tar nämligen det här campingköket vara på energin som skapas och laddar din mobil.

Du behöver inte ladda direkt, utan allt sparas i ett batteri som sedan kan tas loss och användas som vilken powerbank som helst. Du kan även komplettera din Biolite med tillhörande grill och tekanna.

Biolite Campstove2
Pris: 1 599 kr hos Coolstuff

Läs även: Bästa powerbank – stort test