När det gäller produktlanseringar inom segmentet true wireless, det vill säga lurar som kommunicerar helt trådlöst, så fortsätter de i en aldrig sinande ström. Jabra 65t är ytterligare en i raden av modeller och vi har tagit in dem för granskning.

Jabra 65t

Jabra har gjort sig ett namn på konsumentsidan främst genom svett- och fukttåliga in ear-modeller med en fast passform, och ofta i kombination med en app som håller koll på din träning. När det gäller just true wireless-lurar är Elite Sport ett lysande exempel med både inbyggd pulsmätare och accelerometer.

Elite 65t är så långt ifrån sportlurar det går att komma. Här snackar vi istället lurar med en riktigt elegant design utan det klumpiga utseendet som sportmodeller kan ha, ofta med silikonvingar för en fast och säker passform i örat. 65t passar med andra ord bättre på kontoret och bussen än på gymmet eller i löpspåret.

Riktigt bra handsfree

Vänster snäcka är utrustad med en funktionsknapp med små markeringar för plus och minus med vilken du ställer in volymen stegvis eller byter spår genom ett längre tryck på två sekunder. På den högra finns en mer uttalad multifunktionsknapp som du använder för att svara på/avsluta samtal, pausa/återuppta uppspelningen, samt aktivera röststyrningsfunktionen med. Samma knapp används även för att stänga ute eller släppa in omgivande ljud.

Den sistnämnda funktionen är riktigt användbar då du slipper ta ut lurarna ur öronen varje gång du vill uppmärksamma ljudet i din närhet. Jabras teknik med hela fyra inbyggda mikrofoner resulterar inte bara i en grym handsfree- upplevelse utan även en förstärkning av omgivande ljud när du så önskar. Hur mycket av omgivande ljud som ska läcka in ställer du in i appen.

Jabra Elite 65t

Passformen är okej. Lurarna sitter inte i närheten lika bra som Elite Sport, mycket på grund av att fixerande vingar saknas helt – här får du förlita dig på att du skruvar in pluggarna korrekt. Det medföljer tre par silikonproppar (i snålaste laget) och även om vi hittar rätt storleksmässigt blir det en del fortlöpande korrigeringar för att få lurarna på plats under dagen.

Själva appen, Jabra Sound+, är riktigt bra och användarvänlig. Här kan du ställa in eller ändra i en rad funktioner, exempelvis om uppspelningen ska pausas när du tar ut en snäcka ur örat, samt en steglös fembands-equalizer.

Omdöme

M3 rekommenderar

Med Elite 65t flyttar Jabra fram positionerna och utökar utbudet med ett par lurar som flirtar med en ny målgrupp – och Jabra gör det bra! Passformen kunde kanske varit en aning bättre men när det gäller funktionalitet och ljudkvalitet är vi mer än nöjda och välkomnar tillverkaren till de lite finare kvarteren, långt från löpspåret.


Fakta Jabra Elite 65t

Testad: Februari 2018
Mer Info: Jabra
Typ: True wireless-lurar
Anslutning: Bluetooth 5.0
Batteritid: Upp till 5 timmar per laddning, 15 timmar totalt med laddningsdosa
Frekvensåtergivning: 20 Hz – 20 kHz
Vikt: Vänster 5,8 gram, höger 6,5 gram, laddningsdosa: 67 gram
Pris: Kostar från 1 144 kronor hos Prisjakt.

plus

Smarta funktioner samt en riktigt trevlig app
Snygg design
Bra ljud, framför allt samtalsljudet i båda riktningar
Relativt bra batteritid

minus

Något tveksam passform
Snålt med proppar