Nej, det blev ingen G7 från LG på MWC-mässan i Barcelona. I stället bjuds vi på en uppdaterad, AI-välsignad variant av förra årets V30-telefon. V30S Thinq heter den, och har fått sitt namn efter den AI-plattform som introducerades av det koreanska företaget på CES i januari.

Mycket är sig likt. På utsidan skvallrar absolut ingenting (förutom ett par nya färgval) om att det inte är en "vanlig" V30 vi håller i handen. Även på insidan känns mycket igen. V30S Thinq drivs av samma Snapdragon 835-krets som föregångaren, men har åtminstone fått RAM-minnet uppgraderat till 6GB och lagringen har fått en skjuts upp till 128 - eller 256 GB i modellen som kallas V30S Plus.

LG V30S Thinq

AI är som sagt den stora grejen LG trycker på med lanseringen av den här interimtelefonen (ja, de kallar den så själva) - och kommer i V30S Thinq främst att göra dina bilder snyggare. Samlingsnamnet för de mjukvarubaserade kameranyheterna är Vision AI, som inkluderar AI Cam, Qlens och Bright Mode. Den förstnämnda funktionen ska rekommendera kameraläge baserat på situation och förbättra färgåtergivningen. Qlens låter dig fota en produkt och få shoppingrekommendationer via exempelvis Amazon och Bright Mode ska göra bilderna bättre i svaga ljusförhållanden.

Vi fick chansen att känna på telefonen på LG:s pressevent. Första intrycket av Qlens är att funktionen är riktigt snabb, men har tveksam pricksäkerhet. Vi fotade en kaffekopp och kameran identifierade den som ett musikinstrument. Människor var kameran däremot bra på att känna igen.

Vi får även en liten nyhet på röstfronten. Voice AI ska ge dig bättre röstsök direkt i telefonen och kommer att lira tillsammans med Google Assistant.

Exakt när V30S Thinq kommer ut i handeln vet vi inte. Telefonen ska initialt börja säljas i Sydkorea om ett par veckor, men ska rulla ut brett lite senare. Några prisuppgifter har vi inte heller fått ta del av här i Barcelona. En mjukvaruuppdatering som ger "gamla" V30 samma sorts intelligens som den nya telefonen ska även vara på tapeten, men utrullningen av denna beror på lokala beslut.

LG V30S thinq

Specifikationer

Systemkrets: Qualcomm Snapdragon 835.
Skärm: 6 tums Quad HD+ oled i 18:9-format.
Minne: 6 GB RAM / 128 eller 256 GB lagring / mikro-sd på upp till 2TB.
Kamera: Dubbla baksideskameror med 16 respektive 13 megapixel. 5 megapixel med wide angle på framsidan.
AI-funktioner: AI Cam / Qvoice / Qlens / Bright Mode / AI Haptic / Google Assistant
Batteri: 3 300 mAh
Operativsystem: Android 8 Oreo
Vatten- och dammtäthet: Ja, IP68