Nokia fortsätter att rida på nostalgivågen. Efter att ha återlanserat sin klassiska mobil 3310 under förra årets Mobile World Congress gör företaget nu samma sak i år när de tar tillbaka sin bananliknande utfällningsbara mobil Noka 8110. En mobil som förevigades när den dök upp i The Matrix och öppnade upp sig själv framför Keanu Reeves ögon.

Missa inte: Alcatel lanserar fem nya mobiler och två plattor 

Men det är förstås inte exakt samma mobil som då utan den nya modellen har uppgradets till en Nokia 8110 4G-mobil med en 2,4 tums färgskärm och kör samma operativsystem som fjolårets Nokia 3310-revival.

Inuti drivs mobilen sedan av en Qualcomm 205 Mobile Platform-processor och har 512 megabytes ram och 4 gigabytes lagring. Det ska även finnas appar för saker som Facebook och mejl såväl som en 2-megapixelkamera och Snake. Mobilens 1,500 mah-batteri ska hålla i 20 dagar på en laddning eller för 8 timmars samtalstid.

Nokia 8110 4G är tänkt att släppas i maj och pris är satt till 79 euro (cirka 800 kronor). Mobilen kommer i antingen banangult eller Matrix-doftande svart. 

Följ oss på Youtube för att hålla dig uppdaterad på senaste nyhterna från MWC