En samling fans har lyckats bärga det förlorade Donkey Kong-spelet Donkey Kong 3: Dai Gyakushuu (på engelska Donkey Kong 3: Counterattack) och gjort det tillgängligt online via emulator, rapporterar Kotaku.

Missa inte: Hjälte återupplivar Nintendos gamla Flash-spel

Spelet stammar från en tid under 80-talet då Nintendo licenserade ut sina varumärken genom Hudson Soft som portade flera av Nintendos arkadspel till olika japanska datorer.

Dessa reliker har sedan med tiden konverterats för att gå att spela på emulatorer. Förutom Donkey Kong 3: Dai Gyakushuu som varit låst på en diskett i över 30 år. Men i december förra året gick en grupp fans ihop och köpte loss en diskett för en japansk X1-dator för cirka 3300 kronor på auktion. Därefter följde en utdragen process för att skrapa datan från den och få den att fungera i en X1-emulator. Du kan läsa allt om processen och hitta spelfilen här.

Donkey Kong 3: Dai Gyakushuu är en variant av arkadspelet Donkey Kong 3 men med flera stora förändringar. Spelet går ut på att hindra Donkey Kong, som kommer nedsvävande med fallskärmar, från att landa på marken genom att spraya honom med insektsspray. Spelet beskrivs som mycket svårt och ska innehålla totalt 20 banor.

Läs också: Switch-spelen du behöver ha koll på under 2018