Vive Pro, HTC:s uppdaterade version av vr-headsetet Vive, såg dagens ljus i samband med CES-mässan i början av januari i år. Då fick vi varken ett lanseringsdatum eller prisuppgifter, men nu har denna information äntligen publicerats. Den 5 april smäller det officiellt, och återförsäljarna Inet och Webhallen tillhör de som gått ut med information och förhandsbokningar inför Vive Pro-släppet.

8 999 kronor kommer Vive Pro att kosta, och då utan handkontroller och så kallade fyrar som möjliggör fri rörelse i ett rum. Den främsta skillnaden mot "gamla" Vive är att Pro-versionen bjuder på betydligt skarpare oled-linser med en kombinerad upplösning om 2 880 x 1 600 pixlar. Dessutom har Pro ett inbyggt headset med 3d-ljud och inbyggd brusreducering. Som en bonus ska det nya vr-headsetet också vara lättare att justera för perfekt passform.

Vi provade Vive Pro för första gången tidigare i vår, och imponerades över den nya, högre upplösningen. Huruvida detta är värt 9 000 kronor eller inte låter vi vara osagt. I samma veva blir det första Vive-headsetet ännu billigare – nu kan du köpa ett kit för drygt 6 500 kronor.