Av de drygt 159 miljoner aktiva användarna av den börsaktuella musiktjänsten Spotify är det inte ens hälften som betalar för sig. Spotify finns som bekant i en gratisversion, men då med frekventa reklampauser mellan låtarna och vissa begränsningar rörande tjänstens funktionalitet. Det cirkulerar dock ett gäng modifierade installationsfiler på nätet, som kringgår de begränsningar som vanligtvis präglar ett gratiskonto.

Hur många som använder sig av en sådan "piratversion" av Spotify finns det ingen statistik kring, men företaget verkar vara på väg att tappa tålamodet. Torrentfreak rapporterar att flera användare som kör en modifierad version av mjukvaran nåtts av e-postmeddelanden angående onormal appaktivitet, och information om att kontot spärrats tills dess att den legitima versionen installerats.

"Om vi upptäcker återkommande användning av oauktoriserade appar som bryter mot våra villkor förbehåller vi oss rätten att stänga av eller avsluta ditt konto" står det i slutet av mejlet.

Spotify grundades av svenskarna Daniel Ek och Martin Lorentzon redan 2006, och erbjuds i dag på 61 marknader över hela världen. Ett Spotify Premium-konto kostar i skrivande stund 99 kronor i månaden. Är du student reduceras priset till 49 kronor/månad.