När teknikjätten i dag presenterar årets tv-nyheter är det just storleken som utmärker sig. Tre modeller lanseras med 75 tum och uppåt däribland den The Wall-modell vi senast såg på årets CES-mässa.

Utöver skärmstorleken spinner Samsung givetvis vidare på sitt qled-koncept. Här syns en ny panelkonstruktion och en del dekorativa funktioner. Bland annat skryter Samsung med Ambient Mode – ett läge som ska göra tv-apparaten till en del av övrig inredning genom att exempelvis anpassa belysningen på skärmen till övrig belysning i vardagsrummet, eller att skärmen visar samma färg som du har på väggen bakom.

Samsung

Toppmodellen Q9F får också den nya bakgrundsbelysningstekniken Direct Full Array, som använder vidvinkellinser för att kontrollera belysningen.

För den som har utrustat sitt hem med smarta Samsung-prylar meddelar företaget också att man slår ihop de smarta apparna Smart View, Smart Home och Samsung Connect. De kommer ingå i samlingsappen Samsung Smart Things. Tanken är att hela installationsprocessen kommer kunna skötas genom appen.