Netflix har sedan en tid erbjudit föräldrakontroll via pin-kod, som vuxna kan ställa in för att skydda minderåriga mot olämpligt innehåll på streamingtjänsten. Denna aktiveras under rubriken "Föräldrakontroller" bland kontoinställningarna, och kan användas för att blockera innehåll som går över vissa förutbestämda åldersgränser.

Fördjupning: Så fungerar tekniken bakom Netflix (och därför börjar det bli läskigt)

Nu meddelar företaget att pin-koderna snart även ska kunna användas för att pin-låsa specifika film- och tv-serietitlar. I ett blogginlägg som går in i detalj kring förändringarna hänvisar Netflix Mike Hastings till att alla familjer är annorlunda, och utifrån detta ska föräldrarna ges större individuell frihet i att bedöma vad som är okej respektive olämpligt för barnen att ta del av.

Netflix ska också bli tydligare med att ange så kallad "maturity rating" när användaren bestämmer sig för att spela upp en viss film eller tv-serie. Förändringarna ska redan ha börjat rullas ut på vissa marknader, men på vårt svenska konto hittar vi ännu inget sätt att pin-låsa specifika titlar. Antagligen når funktionen även hit snart.