Det blev inga nya telefoner från Huawei på årets MWC-mässa – företaget väntas istället visa upp sina kommande P20-modeller på ett separat lanseringsevenemang i slutet av mars. En liten nyhet på telefonfronten får vi dock innan dess: Huaweis "ungdomliga" smartphone P Smart landar i Sverige.

Huawei P Smart
P Smart anammar det stekheta skärmformatet 18:9.

P Smart, som går loss på cirka 2 500 kronor (2 403 kronor hos CDON), har en Full HD Plus-skärm på 5,65 tum, som dessutom kommer med det allt vanligare bildförhållandet 18:9. Mjuka, runda kanter ska göra den extra greppvänlig och på baksidan sitter två kameror om 13 respektive 2 megapixlar. Bokeh och en funktion kallad Smart Face Beauty anger att dessa ska användas för att ta schyssta porträttbilder på sina kompisar. På framsidan sitter en 8-megapixelkamera med ansiktsigenkänning och en algoritm som ska "förstärka" ansiktsdragen.

Test: Honor 9 – snygg mobil i mellanklass

Under huven sitter samma Kirin 659-processor som även återfanns i fjolårets Honor 9 Lite. 3 GB RAM, 32 GB lagringsutrymme och ett batteri på 3 000 mAh kompletterar specifikationerna. Egna Emui 8.0-gränssnittet och Android 8 Oreo står för mjukvaran. Fingeravtrycksläsaren, som sitter på baksidan, ska kunna identifiera ett finger på 0,4 sekunder och även användas för att styra väckarklockan.