Varje månad rankar vi de bästa serierna på Amazon Prime Video. Se till att komma tillbaka hit om du behöver inspiration inför fredagsmyset!

Bästa serier på Amazon Prime


11.22.63

11.22.63

Jake Epping (James Franco) är en lärare som hittar en tidsportal som tar honom tillbaka till 1958. Vännen som visar honom portalen ger honom ett uppdrag: Stoppa mordet på John F. Kennedy 1963. Att ändra det förflutna visar sig vara lättare sagt än gjort. Serien är baserad på romanen med samma namn av Stephen King.

Genre: Dramathriller
Se 11.22.63 på Prime video


Jack Ryan

Jack Ryan

Jack jagar mot klockan och genom Europa för att stoppa en kriminell grupp inom den ryska regeringen från att återskapa Sovjetunionen och starta tredje världskriget.

Nu har den tredje säsongen släppts.

Genre: Action
Se Jack Ryan här på Prime


The English

The English

Den engelska kvinnan Lady Cornelia Locke (spelad av Emily Blunt) beger sig till den amerikanska västern på 1890-talet. Hon är ute efter hämnd och letar efter den man som hon tror har dödat hennes son.

Genre: Västern
Se The English på Amazon Prime


The Terminal List

The Terminal List

Chris Pratt spelar befälhavare för en grupp Navy Seals i den amerikanska militären. Under ett specialuppdrag med målet att ta ut en högt uppsatt terrorist går allting fel och hans män dör. Här kunde historen varit slut, men det visar sig snart att allting inte är som det ser ut och han är snart indragen i en stor konspiration där spåren leder till högsta ort.

Genre: Thriller, action
Se The Terminal List på Amazon Prime


The Peripheral

The Peripheral

Vi följer Flynne Fisher, en kvinna som försöker hålla ihop sin trasiga familj i ett bortglömt hörn av morgondagens Amerika. Flynne är smart, ambitiös och fördömd. Hon har ingen framtid. Inte förrän framtiden kallar på henne. The Peripheral är mästerberättaren William Gibsons otroliga och hallucinatoriska inblick i mänsklighetens öde – och vad som väntar. Med Chloë Grace Moretz, från Kick Ass, i huvudrollen.

Genre: Sci-fi
Se The Peripheral här på Prime


Djävulens Tid

Djävulens Tid

Peter Capaldi och Jessica Raine spelar huvudrollerna i denna gripande psykologiska thriller i sex delar. Lucy vaknar varje natt exakt kl. 03:33. Inget i hennes liv har varit begripligt på länge. Men svaren finns någonstans därute, vid slutet av ett spår av brutala mord.

Genre: Thriller
Se Djävulens Tid här på Prime


Night Sky

Night Sky

Irene och Franklin York, ett pensionärspar som verkar leva ett stilla liv, har en hemlighet: under jorden i deras trädgård finns en Kammare som leder till en främmande, övergiven planet. När en gåtfull ung man anländer ställs deras stillsamma liv på ända och Kammaren de trodde sig känna så väl är mycket mer än de kunde föreställa sig. Med Sissy Spacek och J.K. Simmons.

Genre: Drama, mysterium
Se Night Sky här på Prime


Sagan om Maktens Ringar (The Lord of the Rings: The Rings of Power)

The Lord of the Rings: The Rings of Power

En samling karaktärer, nya som välkända, tvingas konfrontera ondskans återkomst till Midgård. Från Dimmiga bergens mörkaste djup till Lindons majestätiska skogar, från ökungariket Númenor till kartans mest avlägsna hörn, kommer dessa riken och karaktärer att skapa ett arv som fortlever långt efter att de själva är borta.

Den efterlängtade serien, som utspelar sig innan Sagan om Ringen, går nu äntligen att streama!

Genre: Fantasy
Se Sagan om Maktens Ringar här på Prime


Allt eller inget: Arsenal

All or Nothing: Arsenal

Allt eller inget: Arsenal är fotbollens svar på Netflix formel 1-dokumentär, Drive to Survive. Här följer vi den ikoniska fotbollsklubben med samma namn under en oförglömlig säsong. Då publiken återvänder till arenorna är Arsenals tränare Mikel Arteta och hans unga lag pressade att återvända till fornstora dagar och tillbaka till Europ.

Fotboll när den är som bäst: rå, dramatisk och fylld av passion.

Genre: Dokumentär
Se Allt eller inget: Arsenal här på Prime


Paper Girls

Paper Girls

En fantasy/sci-fi med tvist. Erin, Mac, Tiffany och KJ:s tidningsrutt störs på Helvetesdagen, 1988, när de omedvetet reser genom tiden. Säsong ett följer tjejerna när de letar efter en väg hem till 1988. Längs vägen kommer de att träffa medlemmar från två tidsresande fraktioner som krigar om kontrollen över tidsströmmen möta deras egen framtid och brottas med hur deras liv blev.

Genre: Drana, sci-fi
Se Paper Girls här på Prime


Upload

Upload

Upload är en komediserie skapad av bland andra prducenten Greg Daniels (The Office och Parks & Rec). Här får vi följa Nathan som lever i framtiden. När han dör laddas hans medvetande upp till en lyxig virtuell resort där de rikaste hamnar i livet efter döden. Här tampas han med att hitta en mening med allt. En mycket rolig och charmig feel good-sci-fi-serie som rekomenderas.

Genre: Komedi
Se Upload på Prime


Good Omens

Good Omens

Antikrist är född och med det är jorden dömd att gå under. Men både demonen och ängeln vars uppgift det är att övervaka händelserna på jorden har blivit bekväma här och vill inte alls att armageddon ska infinna sig. De bildar istället en ohelig alians för att stoppa antikrist. Ett probem bara: De har tappat bort honom.

Brittisk komedi med fantastiskt skådespeleri av de två huvudpersonerna David Tennant och Michael Sheen.

Genre: Komedi
Se Good Omens på Amazon Prime


The Outlaws

The Outlaws

En både rolig och charmig serie där vi får följa en brokig skara människor som dömts till samhällstjänst i England. Tillsammans ska de tvätta bort grafitti och restaurera ett hus, men allt ställs på sin ända när några av dem hittar en stor väska med pengar...

En BBC-produktion med Christopher Walken, behöver vi säga mer? Se den nu!

Genre: Komedi, drama
Se The Outlaws på Amazon Prime


The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel

Säsong fyra har precis släppts i den populära serien The Marvelous Mrs. Maisel. Året är 1960 och det ligger förändring i luften. Midge försöker finslipa sina skämt och hittar ett uppträdande med total kreativ frihet. I huvudrollerna finns Emmy-vinnaren Rachel Brosnahan och prisbelönta skådespelaren Tony Shalhoub. The Marvelous Mrs. Maisel är skapad av Amy Sherman-Palladino och Daniel Palladino.

Genre: Komedi, drama
Se The Marvelous Mrs. Maisel här på Prime


Reacher

Reacher

När den pensionerade militärpolisen Jack Reacher grips för ett mord han inte begått, hamnar han mitt i en dödlig konspiration full av korrupta poliser, skumma affärsmän och intrigerande politiker. Med bara sitt vett måste han ta reda på vad som händer i Margrave, Georgia. Den första säsongen av Reacher är baserad på den internationella bästsäljaren The Killing Floor av Lee Child.

Genre: Action, thriller
Se Reacher här på Prime


The wheel of time (Sagan om drakens återkomst)

Wheel of time

The Wheel of Time, eller Sagan om Drakens återkomst, utspelar sig i en fantasivärld där vi får följa Moiraine (Rosamund Pike), en medlem i den mäktiga kvinnliga organisationen Aes Sedai, när hon anländer till den lilla staden Tufloden. Hon ger sig ut på en farlig resa tillsammans med fem ungdomar från byn, varav en enligt profetian ska vara Draken återfödd.

Genre: Fantasy
Se Sagan om Drakens återkomst här på Prime


Mad Men

Mad Men

Den här prisbelönta serien utspelar sig i New York på 1960-talet, och tar en titt på insidan av en reklambyrå under en tid då denna bransch hade en lockande glamour. Dekoren och klädseln i serien prickar otroligt rätt. Spännande och intressant på ett lågintensivt sätt. Serien har vunnit mängder av priser.

Genre: Drama
Se Mad Men här på Prime


Goliath

Goliath

Tidigare var han en mäktig advokat, men nu är han utbränd, slutkörd och tillbringar mer tid på barer än i rätten. Motvilligt tar han sig an ett fall som gäller vållande till annans död. Motparten är den största klienten på advokatbyrån som han själv har varit med och grundat. Billy och hans slitna team avslöjar en omfattande konspiration, och rättegången mot denna Goliat blir på liv och död. Billy Bob Thornton är som klippt och skuren för rollen.

Genre: Drama
Se Goliath här på Prime


The Expanse

The Expanse

Julie Mao är en rik flicka som ägnar sig åt politisk aktivism som en dag försvinner, då sammanlänkas Ceres-polisen Joe Millers (Thomas Jane), tillfällige skeppskaptenen James Holdens (Steve Strait) och FN-politikern Chrisjen Avasaralas (Shohreh Aghdashloo) liv. Mitt uppe i alla politiska spänningar mellan Jorden, Mars och Bältet, avslöjar de tidernas största konspiration. Science fiction när den är som bäst.

Genre: Science fiction
Se The Expanse här på Prime


The Exorcist

The Exorcist

Exorcisten är en psykologisk thriller som följer två präster som tar itu med en familj som drabbats av demonisk besittning. Fader Tomas Ortega är den katolska kyrkans nya ansikte: progressiv, ambitiös och medkännande. Fader Marcus Keane är en modern präst, ett föräldralös barn som fostrats sedan barndomen av Vatikanen för att föra krig mot deras fiender. Baserade på filmen som skrämde slag på halva världen.

Genre: Skräck
IMDB: 8

Se The Exorcist här på Prime


Carnival Rove

En seriemördare är lös på Carnival Row och regeringen vägrar att göra något åt morden på samhällets lägst stående medborgare. Rycroft Philostrate, en krigserfaren utredare, är den enda som vill stoppa morden och bevara den bräckliga freden. Men när Vignette Stonemoss, en alv-flykting dyker upp i Burgue, tvingar hon Philo att göra upp räkningen med ett förflutet som han försökt att glömma.

Genre: Thriller, drama, fantasy
IMDB: 7,8

Se Carnival Rove här på Prime


Clarkson’s Farm

Clarkson’s Farm

Jeremy Clarkson, en av de tre programledarna från Top Gear, får vi se i ett väldigt annorlunda sammanhang. Han har skaffat bondgård och tänker ”hur svårt kan det vara att vara bonde” för att snabbt inse att allt som kan hända händer. I Clarkson’s Farm följer vi Jeremy och hans brokiga skara av medarbetare när de ställs inför dåligt väder, olydiga djur, gröda som vägrar växa och en oväntad pandemi. Första avsnittet är aningen ljummet, men serien lyfter. Det är en charmig, ibland ledsam och väldigt ofta en rolig serie.

Genre: Dokumentär, humor
Se Clarkson’s Farm på Prime Video här


The Boys

The Boys

The Boys är en minst sagt satirisk titt på vad som händer när superhjältar, lika populära som kändisar, lika inflytelserika som politiker och vördade som gudar, missbrukar sina supermakter snarare än att använda dem för gott. Gott om action, oväntade vändningar med perfekt castade skådespelare. Säsong 1-3 går att strömma. En av de bättre superhjälte-serierna, och då räknar vi även med Marvel.

Genre: Action, drama
Se The Boys på Prime Video här


Fler topplistor streaming: