Testad produkt: Bose QuietComfort 35 II
Pris: Från 3 299 kronor via Prisjakt

Att Boses serie med Quietcomfort-lurar är en succé är ett faktum alla ljudintresserade kan skriva under på. Till synes var och varann användare har införskaffat sig ett par, så att Bose går varsamt fram när det är dags för en uppdatering kommer knappast som en överraskning.

Och det är verkligen en modest förändring som marknadens populäraste brusreducerande hörlurar genomgått. Rent visuellt är skillnaden mellan två generationer Quietcomfort 35 endast den feta knappen på vänster kåpa som används för att ställa in brusreduceringen.

Bose QC 35 II
Den nya funktionsknappen för att aktivera samt justera brusreduceringen.

Komforten är fortfarande riktigt bra och QC35 II är några av de bekvämaste lurarna du kan köpa, med en härligt mjuk stoppning i kuddarna av syntetiskt läder som omsluter öronen. Även bågen är riktigt skön, känns påkostad och är klädd i alcantara-tyg. Och precis som tidigare följer en praktisk förvaringsväska med.

Anslutningen sker med hjälp av appen Bose Connect och inom ett par sekunder har din smartphone hittat sin nya kompis. Därefter får du i samma app en praktisk genomgång av knapparnas funktioner och vad de små led-lamporna fyller för funktion.

Nu med ställbar brusreducering

Vänster kåpa har som sagt begåvats en knapp som styr den ställbara brusreduceringen. Du kan numera välja mellan av, låg, eller hög brusreducering. Nu är skillnaden mellan de två aktiva lägena minst sagt blygsam, men i mellanläget släpps en aning mer omgivande ljud in. Funktionsknappen är välkommen och förenklar handhavandet rejält och, ja – brusreduceringen är fortfarande en av de bästa på marknaden.

På höger sida hittar vi tre knappar där den mittersta fyller flera funktioner. Besvara eller avsluta samtal eller håll den intryckt för att aktivera röststyrningsfunktionen (Siri eller Google Assistant) på din mobil, som är den andra nyheten Bose bjuder på. Med samma knapp byter du även spår framåt eller bakåt. De övriga två knapparna ändrar du volymen med. Enkelt så det förslår, alltså, och när det kommer till användarvänlighet finns inte mycket att anmärka på.

Bose QC 35 II

Appen i sig är annars en ganska enkel historia. Du kan här ställa in volym, byta och ställa in brusreduceringen, samt använda den nya funktionen ”musikdelning” som innebär att du kan streama sin musik till ytterligare ett par kompatibla Bose-lurar. Eventuella mjukvaruuppdateringar tankas även ner automatiskt och du kan i appen välja när du vill installera dem. Bra, men några inställningar för ljudet hittar vi inte.

Ljudmässigt är det jämt skägg mellan dessa och föregångaren, det vill säga att det låter grymt, med fyllig basåtergivning och bra upplösning i det övre frekvensområdet. Men vi överraskas inte på något sätt utan det känns snarare lite trist att det inte hänt mer. Batteritiden är även densamma, det vill säga upp till 20 timmars lyssnande. Med andra ord, vi har svårt att se något skäl för den som redan äger ett par QC35 att slå till på dessa nya lurar. Skillnaden är för liten, helt enkelt.

Omdöme

Bra är fortfarande bra – istället för att ha blivit mycket bättre. Visst, vi får en del nya funktioner - men dessa är knappast skäl nog för att byta ”upp” sig. Är du däremot ny spekulant kan vi bara gratulera till ett bra val, även om konkurrensen har hårdnat rejält i premiumsegmentet.
M3 rekommenderar

plus

Grym passform och kanske de skönaste lurarna som finns på marknaden.
Enkelt handhavande och bra ljud
Enkel aktivering och justering av brusreduceringen

minus

Pris
Inga direkta nyheter ljudmässigt
En hel del ljud läcker ut

Fakta Bose QuietComfort 35 II

Testad: Mars 2018
Mer Info: Bose
Typ: Trådlösa lurar med brusreducering, Over ear
Anslutning: 3,5 mm, Bluetooth 4.1
Batteritid: Upp till 20 timmar, snabbladdas på 15 min för 2,5 timmars speltid.
Frekvensåtergivning: Ingen uppgift
Vikt: 235 gram
Pris: Från 3 299 kronor via Prisjakt