Under torsdagen har Logitech gamingavdelning presenterat två nyheter på hårdvarufronten. Högtalarsystemet G560 och det mekaniska tangentbordet G513 har båda stöd för företagets Lightsync-teknologi, vilket innebär att de avger ljus utefter vad som syns på skärmen för tillfället.

Stort test: Här är bästa gamingmusen just nu – vi sätter betyg på 17 modeller

G560-systemet består av två högtalare och en subwoofer, som kan animera ljusmiljöer med över 16,8 miljoner olika färger över fyra förutbestämda ljuszoner. Högtalarna levererar 240 Watts Peak/120 Watts RMS power och även 3d-ljud med DTS:X Ultra 1.0. I anslutningsväg hittar vi såväl traditionellt 3,5-millimetersuttag som usb och bluetooth. G560 släpps i butik nästa månad till ett riktpris om 2 599 kronor.

Det mekaniska tangentborder G513 kan fås med två olika Romer-G-brytaralternativ: Tactile och Linear. Den förstnämnda avger en mjuk respons när du trycker in tangenterna, medan alternativ nummer två är för dig som inte vill känna av tangenttryckningarna riktigt lika mycket. Till skillnad från tidigare är Logitech gamingtangentbord nu alltså fullt uppgraderat med stöd för Lightsync och kostar från 1699 kronor när det landar i butikerna i april.