Lampan i fråga heter Lifx Plus och är en nyhet på den svenska marknaden. Förutom att som tidigare Lifx-modeller ha justerbar färgtemperatur och 16 miljoner olika färger kommer den här modellen även med infrarött ljus som kan betydligt bättre sikt åt övervakningskameror.

Bäst nytta får vi om lampan placeras i närheten av en kamera. Det infraröda ljuset tänds automatiskt när solen gått ned och lampans vanliga ljus släckts, och ger då en bättre övervakningsbild till kameran även när det är mörkt i rummet.

Läs också! Lifx: Smidig Homekit-lampa utmanar Philips Hue och Ikea Trådfri – utan hubb

Lifx

Den infraröda lampan ser precis ut som en vanlig smartlampa från Lifx. All teknik finns inbyggd i lampan, och det behövs heller ingen gateway för att använda smartlamporna.

Lampan fungerar även med Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa där det finns tillgängligt. Priset är dock högre än för en vanlig lampa. Ett exemplar av Lifx Plus kostar i skrivande stund 72 euro eller ungefär 725 kronor så det är knappast något vi vill utrusta hela hemmet med, utan placera på väl valda platser. Mer information finns på Lifx hemsida.