För ett par veckor sedan lanserade HMD en mindre lavin av nya Nokiamärkta telefoner under MWC i Barcelona. Störst uppmärksamhet väckte den retrodoftande Matrix-bananen 8110 och nya flaggskeppet Sirocco, men dessutom såg en ny Nokia 6-telefon dagens ljus samtidigt som även Nokia 7 Plus avtäcktes. Nu har de två sistnämnda telefonerna försetts med svenska priser – och ett släppdatum.

19 april får du skriva ned i kalendern om du är sugen på nya Nokia 6 eller Nokia 7 Plus. Telefonerna kommer att kosta 2 990 respektive 3 990 kronor. En av de stora nyheterna hos de nya modellerna är att de ingår i Googles Android One-program, vilket innebär en renare upplevelse av operativsystemet och garanti för snabba Android-uppdateringar.

Intervju: HMD:s Nordenchef: ”Rent Android är bäst för användaren”

Nya Nokia 6 har enligt HMD blivit 60 procent snabbare än sin föregångare, medan Nokia 7 Plus fått sig en släng av premiumsleven med större skärm i 18:9-format och bättre kameror. Båda telefonerna har fått mer kraftfulla processorer och levereras med Android 8 Oreo rätt ur kartongen. Håll utkik efter tester av telefonerna här på M3 under våren!