Det surras mycket om Apple just nu. De ryktas jobba på en ny Macbook Air, en billigare Ipad tros vara i görningen och flera rykten gällande allt från en större Iphone X till den odödliga uppföljaren till Iphone SE florerar.

Här kommer ytterligare ett. Tydligen kan en framtida Apple Watch komma att stödja Face ID och vara utrustad med nya sensorer (i ett nytt armband) för att bättre hålla koll på användarens prestationer. Detta enligt ett antal patent som förra veckan lämnades in till det amerikanska patent- och registreringsverket. De nosades sedermera upp av Patently Apple.

Spekulationerna kring Face ID-integration i Apple Watch härrör från det faktum att en kamera inkluderats i patentet, och det i kombination med att "user identification" nämns ett fåtal gånger. Det finns också uppgifter som pekar på att dessa patent började skissas på så sent som 2016, långt innan Iphone X visades upp. Således fick man med säkerhet inte använda namnet Face ID ännu, utan valde user identification.

apple-watch-faceid

Sensorerna ska, genom att känna av handledernas position, kunna bedöma allt ifrån hur hårt användaren håller i exempelvis ett tennisrack till hur mycket denne svettas och hur vätskenivåerna ser ut. Slutligen är det värt att nämna att det inte pratas om när en eventuell ansiktsigenkänning skulle dyka upp.