Huawei lämnar ett allt större avtryck på den svenska telefonmarknaden. I november lanserade företaget sin lyxiga premiumlur Mate 10 Pro som fick hela 9/10 i betyg av oss – och i eftermiddag är det dags för ännu ett avslöjande. Den här gången rör det sig emellertid om nytillskott i P-serien, som ryktas bli tre till antalet: Huawei P20, P20 Pro och P20 Lite.

Klockan 15:00 drar lanseringen igång på Grand Palais i Paris. Huawei tillhandahåller en livesändning via Youtube för intresserade tittare – denna hittar du högst upp i artikeln.

Precis som i fallet med de flesta andra förväntade topptelefoner har information om de nya P20-telefonerna läckt från alla håll och kanter de senaste veckorna. Tittar vi på själva inbjudan, där det står "See moooore with AI" är det ganska uppenbart att Huawei satsar ännu hårdare på artificiell intelligens för bildoptimering, en satsning som initierades på allvar med förra årets Mate 10 Pro. 

Venturebeats Evan Blass har – sin vana trogen – läckt en del designskisser som visar en förmodad P20-telefon med läcker färgtoning på baksidan. Vidare ryktas Huawei P20 Pro bestyckas med en trippelkamera, vars huvudsensor kan komma med hela 40 megapixlar. De nya telefonernas systemkrets ryktas bli samma kraftfulla Kirin 970-chipp som syntes i Mate 10 Pro, och med tanke på att P20 hör till Huaweis absolut lyxigaste telefoner förväntar vi oss den sedvanliga generositeten i frågan om RAM-minne och lagringsutrymme.

Håll utkik på M3.se senare i eftermiddag! Testredaktör Mattias Inghe är nämligen på plats och kommer att ta sig en ordentlig titt på Huaweis nyheter så fort det bara går.