Marshall (eller snarare Zound Industries som lånat namnet) vet hur man förpackar produkter på ett sätt som onekligen bygger upp förväntningarna. I den stilfulla kartongen döljer sig ett snyggt och skyddande resefodral i vinyl och inuti detta ligger hörlurarna Mid ANC som lanserades för bara några dagar sedan.

Marshall hörlurar

Mid-modellen är i sig ingen nyhet utan har hängt med ett tag. För drygt ett år sedan förärades hörlurarna med bluetooth och nu är det alltså dags att lägga till funktionen aktiv brusreducering. Designen är den samma som tidigare, och för tankarna till feta förstärkare och rock´n roll. Kvalitetskänslan är hög och stoppningen i öronkuddarna är riktigt mjuk och behaglig. Och att det är ett par Marshall-hörlurar råder det ingen tvekan om. På utsidan av båda kåporna finns nämligen den ikoniska logon placerad.

Läs även: Stor jämförande test av hörlurar

Konstruktionen är vikbar för att ta mindre plats när de inte används. Passformen är bra men vi tycker att de sitter relativt tajt mot öronen och efter ett par timmars oavbrutet bärande blir det en aning obehagligt.

Marshalls magiska knapp

På vänster kåpa hittar vi Marshalls multifunktionsknapp, en smart och smidig lösning vi gillar sedan tidigare. Med denna knapp styr du nästan samtliga funktioner. Ett tryck för att pausa/återuppta uppspelningen (samt hantera samtal) eller skjut den i olika riktningar beroende på om du vill justera volyn eller byta spår. Ett dubbelklick aktiverar röststyrningsfunktionen i din mobil (Siri eller Google Assistant). Vem behöver egentligen touchfunktion, som annars är på modet, när det finns sådana här bra alternativ?

Marshall

På motsatt sida hittar vi en annan knapp, som också är den egentliga nyheten med denna uppdaterade modell. Med denna startar eller avslutar du brusreduceringsfunktionen. En välkommen nyhet för alla resenärer, som stänga ute en del av omgivningens oväsen. Tyvärr är funktionen långt ifrån den bästa vi stött på genom åren. Visst försvinner en del av störande brus, men en hel del finns kvar. Uppspelningsljudet ändras även till det sämre, med en mer instängd och dämpad ljudupplevelse. När vi stänger av brusreduceringen är ljudet mer luftigt och detaljerat.

Batteridriftstiden är något av en solskenshistoria. Efter att ha laddat upp det integrerade batteriet kan du lyssna oavbrutet, trådlöst och med brusreduceringen aktiverad, i upp till 20 timmar. Stänger du av endera av dessa två kan du kräma ut runt 30 timmar och givetvis medföljer 3.5 mm-sladd om batteriet skulle ta slut helt.

Omdöme

Aktiv brusreducering är en välkommen funktion även om den inte övertygar. Det gör däremot designen liksom det enkla handhavandet. Och du kan precis som tidigare dela med dig av musiken om du lyssnar trådlöst. Koppla in kompisens hörlurar i det lediga uttaget och rocka loss!


Fakta Marshall Mid A.N.C.

Testad: mars 2018
Mer Info: Marshall
Typ: Trådlösa on ear-hörlurar med aktiv brusreducering
Element: 40 mm drivelement
Anslutning: Bluetooth (aptX), 3,5 aux
Batteritid: Upp till 20 timmar med ANC samt bluetooth. Upp till 30 timmar med endast bluetooth eller ANC.
Frekvensåtergivning: 20Hz – 20kHz
Hands free-funktion: ja
Vikt: 208 gram
Pris: 2 690 kronor från Marshall.

plus

Multifunktionsknappen rockar!
Bra ljud samt batteritid.
Ikonisk design.
Äntligen aktiv brusreducering…

minus

…som vi hade hoppats vara effektivare
Dyra.
Något obekväma efter ett tag.

Betyg 4 av 5