Google Home är bra på mycket, men lämnar en del att önska när det kommer till ljudkvalitén på musikuppspelning. Särskilt om du använder Mini-versionen. Det har sedan tidigare varit möjligt att använda rösten för att börja spela upp ljud på mer kompetenta högtalare via en Chromecast-dongel – och nu meddelar Google att man lägger till bluetooth som alternativ för att koppla Home till ditt ljudsystem.

Lägger till bluetooth-högtalare gör du i Googles Home-app. Gå in på Enheter och följ parningsinställningarna för att ange din favorithögtalare som standardval för musikuppspelning. På detta sätt behöver du inte ange att Google Home ska spela upp musiken på en specifik högtalare, utan detta kommer skötas automatiskt.Du kan även lägga till flera högtalare i grupper, och vips har du multiroom-ljud via Google Home.

Guide: Röststyr lamporna med Google Home och Philips Hue

Google Home-högtalarna har fått en allt starkare närvaro i Sverige, trots att den bakomliggande mjukvaran Assistant ännu inte pratar svenska. Detta tack vare att ett antal svenska återförsäljare valt att importera Home från utlandet för att sälja direkt över disk. Google Assistant väntas lära sig svenska inom kort, så vi behöver troligen inte vänta jättelänge på en officiell Sverigelansering av Google Home.