Coway

Luftrenare
Det finns till synes oändligt antal apparater som ska reducera pollenhalten i luften. En av de som fått bäst betyg och som rekommenderas av både Astma- och Allergiförbundet samt Brittiska Allergiförbundet är Coway AP-1008CH. Den har tre filter som förutom pollen bland annat avlägsnar giftiga gaser, starka dofter, virus och bakterier. Ljudnivån ligger mellan 22 och 48 dB. Jämförelsevis ligger en viskning på ungefär 40 dB, och en normal konversation mellan två personer på 60 dB.

Coway Luftrenare AP-1008CH
Pris: 2 710 kronor hos CDON.

Om du inte tycker att de funktioner som Coway AP-1008CH erbjuder är tillräckligt har samma märke en ännu mer high tech-modell vid namn AP-1008DH. Den är dyrare, men i gengäld renar den luften ännu lite effektivare.

Coway AP-1008DH
Pris: 3 525 kronor hos CDON.


Dyson

Kombinerad fläkt och luftrenare

Under sommarens varmaste dagar kan det vara skönt med en kombinerad fläkt och luftrenare. Ett av de mer futuristiska alternativen på marknaden kommer från Dyson. Inte nog med att den svalkar och påstås ta bort 99,95 procent av allergener och miljöfarliga ämnen, den värmer även upp ditt hem på vintern. Luftrenaren kostar därefter, nästan dubbelt så mycket som Coways alternativ ovan.

Dyson Pure Hot + Cool Link
Pris: 5 538 kronor hos CDON.


Bambukudde

Allergifri kudde i bambu

Ett av ställena där pollen tycker om att samla sig är i sängen. Den här kudden har en stoppning av bambu, vilket kanske låter hårt och obekvämt men som resulterar i en mjuk, om än lite knölig, kudde. Fördelarna är att den håller sig sval, håller formen genom natten och att den är bättre för allergiker samt de med känslig hy. Dessutom kan du själv bestämma hur mycket stoppning du vill ha i kudden.

Bambukudde Basic
Pris: 349 kronor hos CDON.


Mask

Ansiktsmask med kolfilter
Efter en snabb titt på Aliexpress dyker det upp en massor av uppseendeväckande attiraljer för oss med allergiproblem. Bland annat en uppsjö av olika masker som ska förhindra pollen för att leta sig in i dina näsborrar. Hur effektivt det här är kan vi inte uttala oss om, men med tanke på hur lågt priset är kan vi inte hjälpa att känna oss frestade att testa. Just den här modellen filtrerar ut pollen och andra uschligheter med hjälp av ett kolfilter, har fått bra betyg från användare och har dessutom en liten ventil för att du ska kunna andas lättare.

Tcare A0641
Pris: 16,11 kronor hos Aliexpress.


Näsbollar

Näsbollar
Känns masken lite väl klumpig och otrendig? Här är ett filter som stoppas upp i näsan istället. De här gröna bollarna placeras i näsborrarna och ska med hjälp av tre olika filter rensa bort damm, pollen och andra luftföroreningar.

Global Care Market Nose Filters
Pris: 18,62 euro (cirka 185 kronor) hos Amazon.de


Nässkölj

Tvätta näsan
Som allergiker kan man bli galen av täppthet och rinnsnuva, och att överdosera nässpray är inte heller särskilt roligt. Ett alternativ är regelbunden nässköljning för att råda bot på problemet. Den här nästvätten har ett vridbart nässtycke som hjälper dig tvätta bort pollen och annat från näsgångarna.

Kemei Nasal Wash
Pris: 29,41 kronor hos Aliexpress.