Kygo Life är ett relativt nytt varumärke med norske dj:n Kygo som dragplåster. Förutom klädkollektioner har företaget även lanserat ett gäng hörlurar där ”mode och musik möts” och ”skandinaviskt utseende och känsla”. Vad det nu betyder.

Kygo Life
Modellen kommer i fem matta färger.

Nåväl, när vi packar upp hörlurarna kan vi i alla fall konstatera att det är en riktigt snygg skapelse. Modellen vi valt att kika på heter A9/600 och är ett par slutna lurar i så kallat over ear-utförande. Det första intrycket är att de är välbyggda med en robust konstruktion som även sitter riktigt bra. Inte för hårt, vilket kan resultera i ett obehagligt tryck mot öronen, men samtidigt inte för löst så att de hamnar ut läge vid minsta rörelse. Vi gillar framför allt stoppningen i öronkuddarna som är riktigt behaglig och som dessutom isolerar rejält mot ljud utifrån. Även bygeln är mjukt stoppad.

På höger kåpa hittar vi samtliga funktionsknappar för att aktivera bluetooth-funktionen. Du kan välja mellan en traditionell sammankoppling med din smartphone eller något snabbare via nfc. Kommunikationen via bluetooth är för övrigt pålitlig och räckvidden förvånansvärt lång. Om detta beror på apt x-chipet från Qualcomm eller någon annan del i konstruktionen är svårt att bedöma. Spårbyte och volymreglering sker genom att dra med fingret i olika riktningar på utsidan av kåpan. För att pausa eller återuppta uppspelningen samt svara eller avsluta ett samtal trycker du snabbt med fingret i mitten. Handhavandet fungerar tillfredsställande även om funktionerna helt slutar fungera ett par gånger och vi får starta om lurarna.

Kygo Life

Det finns även en dedikerad app för mjukvaruuppdateringar, manual, produktinformation samt en equalizer. Inte en traditionellt stegad sådan utan en där fyra städer finns utsatta, samtliga med en egen säregen ljudbild. Du drar helt enkelt markören åt den inställning du föredrar. Det är inte helt olikt Beoplays lösning och fungerar ungefär lika bra även om upplägget känns som något av en gimmick. Men vi gillar att ljudinställningarna lagras i hörlurarna istället för i appen och innebär att justeringarna finns kvar oavsett vilken ljudkälla du kopplar lurarna till efteråt. I appen går det även att aktivera en Bass Booster, men någon egentlig skillnad i basåtergivningen märker vi inte av.

Kygo Life

Ska man som artist sätta sitt namn på ett par lurar bör de också låta riktigt bra. Och här har Kygo träffat rätt. Det låter dynamiskt och väl avvägt över hela registret. Frekvensomfånget är brett och basåtergivningen är blytung utan att för den sakens skull ta överhanden. Mycket av ljudet går att korrigera i appen men ska vi peka ut något som kanske inte håller allra högsta klass är viss avsaknad av upplösning och krispighet i diskanten.

Omdöme

Återhållsam och inte alls lika skrikig design som vi är vana vid när det kommer till produkter som kändisar lånar ut sina namn till. Snygga om ni frågar oss. Ljudmässigt håller det hela vägen. Vi kommer inte helt överens med touchfunktionen. En smaksak och bortser vi från från detta är Kygo A9 en klart intressant produkt och ett bra köp.


Fakta Kygo A9/600M3 rekommenderar

Testad: april 2018
Mer Info: Kygolife
Typ: Trådlösa Over ear-lurar
Element: 40 mm
Anslutning: Bluetooth 4.1 (nfc), 3,5 aux
Batteritid: Upp till 23 timmar
Frekvensåtergivning: 15Hz- 22kHz
Hands free-funktion: ja
Vikt: 320 gram
Pris: Från 1 989 kronor hos Prisjakt.

plus

Snygg och återhållsam design.
Komfortabla.
Bra ljud med gott om inställningsmöjligheter.

minus

Saknas viss upplösning i de högre frekvenserna.
Touchkontrollerna inte helt träffsäkra alla gånger.
Saknar aktivering av röststyrningsfunktion.

Betyg 4 av 5

Kygo A9/600 Pris vid test: 1989 kr.

Bästa pris just nu: 1499 kr