Förra året lanserades Wayke, en direkt utmanare om begagnade bilar på nätet-tronen som länge besuttits av Blocket. Sedan i oktober har sajten kommit upp i 600 000 unika besökare/månad och lockat till sig flera tunga bilåterförsäljare. 362 bilhandlare står bakom Wayke, som fortsätter trycka plattan i mattan för att komma ikapp sin huvudkonkurrent.

Nästa del i satsningen blir nya tjänsten Wayke Buddy, som likt de numera etablerade internetdoktorerna erbjuder rådgivande videosamtal på nätet. Däremot handlar det inte om att få vägledning om sega bilbatterier eller trasiga kondensatorer – Wayke Buddy ska i stället ge dig smarta tips när du står inför bilköpet.

– Vi ska fylla glappet mellan handeln och konsument, tidigare har det inte funnits någon oberoende part att vända sig till. Många har en kunnig kompis eller svärfar som hjälper till och sparkar på däcken men inte alla. Wayke Buddy är den kompisen, fast ännu kunnigare vågar jag lova, säger Jacob Odqvist, marknadschef på Wayke, i ett pressmeddelande.

Vilken bil är bäst för mig? Hur långt får den ha gått? Vad bör jag tänka på vid provkörning? Det är några av frågorna Wayke Buddy. Tjänsten finns tillgänglig att boka via Facebook eller telefon och består av ett 15-minuterssamtal med någon av Wayke Buddys experter.

Waykes "Kry för bilköpet", som de själva benämner satsningen, tjuvlanseras idag och är kostnadsfri.