Läs även: Stort jämförande test av elcyklar


Retro-scooter med hitech-styre

EVB 700 Elcykel

Letar du efter en elscooter med retroinspirerad design? Freev EVB 700 lånar inte bara utseendet från den gamla skolans scootrar, men erbjuder dessutom ett riktig högteknologiskt styre med digital display. Håll stenkoll på batterinivån och hastigheten samtidigt som du gör miljön en god gärning. Scootern är också utrustad med ett 10 Ah-batteri som garanterar upp till 45 kilometer per laddning.

Kostar 7 990 kronor hos Netonnet

Ta med dig cykeln överallt

Tilt elcykel

Komplettera din tågresa med att utforska ännu mer av din destination. Tilt 500 är en hopfällbar elcykel vars aluminiumram gör den lätt att bära med sig överallt. Vidare har cykeln också sju växlar som gör kullar och andra hinder enklare att bemästra. Och om du nu skulle råka köra över glassplitter, var inte orolig – däcken är punkteringsförstärkta.

Kostar från 3 499 kronor hos Prisjakt

Tuff liten rackare med inbyggt ställ

EVB 500

Freevs minimodell EVB 500 är en kompakt scooter med många av fördelarna från en vanlig cykel, som exempelvis en bekväm sadel. Tjocka hjul skyddar dig mot stötar och skivbromsarna garanterar pålitlig och effektiv inbromsning. Den kan dessutom göras ännu mindre genom att fälla in scooterns inbyggda ställ. Därmed passar den utmärkt till att tas med på bilsemestern, eller förvaras inomhus i någon vrå.

Kostar 3 999 kronor hos Netonnet

En smart elcykel med fyra olika lägen

Xiaomi elcykel

Xiaomis Smart Electric Folding Bike är precis vad den verkar, en liten och lätt elcykel som väger blott 14,5 kilo. Växla snabbt mellan lägen som Fitness mode och Enhanced mode beroende på vad du är ute efter med din aktuella tur. Ett smart inbyggt system känner av hur kraftiga dina tramp är, och kan därefter anpassa mängden elektricitet. Xiomis elcykel har också en display som visar allt från hastighet och avstånd till hur många kalorier du bränt.

Kostar från 9 990 kronor hos Prisjakt

En robust mellanmodell med styre av naturgummi

EVB 600

Letar du efter en elcykel i mellanklassen är det kanske EVB 600 från Freev du bör satsa på. Dubbla skivbromsar samt dubbla ljustlyktor (främre och bakre) garanterar din absoluta säkerhet under färden. Handtagen på styret ger i sin tur också bra grepp, mycket tack vare att de är gjorda av naturgummi. Elcykeln kan fällas ihop och väger runt 19 kilo.

Kostar 4 999 kronor hos Netonnet

Bonus 1: Glöm inte hjälmen!

Xiaomi hjälm

Även om du är över femton år är det ändå rekommenderat att bära hjälm i alla lägen. Varför då inte komplettera din elcykel med denna smarta hjälm från Xiaomi? De enorma ledljusen på hjälmens baksida syns från 180 meters avstånd och anpassar också sin styrka till dagsljuset. Vidare har den lång batteritid (hela 36 timmar i sträck och 180 i standby) och 12 ventilationshål, för varma sommardagar.

Kostar från 509 kronor hos Prisjakt

Bonus 2: En hjälm med extra av allt, tack!

Robocop hjälm

Nej, det är inte Robocops hjälm du ser framför dig. Men innehållet får oss att undra. Cratonis smarta hjälm har nämligen en hel del funktioner som vi inte trodde var möjliga. Hjälmen kan exempelvis synkas med en tillhörande app på mobilen, och kan därmed ringa efter ambulans vid olyckor. Andra smarta funktioner inkluderar ledlampor, ordentligt ventilationssystem och en tillhörande fjärrkontroll. Den har till och med inbyggd walkietalkie-funktionalitet, för den rätta åttiotalskänslan.

Kostar från 2 695 kronor hos Prisjakt


Mer om elcyklar: