>> Här laddar du ner Fortnite till Iphone (Appstore)

Fortnite har blivit en stor succé och självklart kommer nu också spelet till mobilen. Fortnite Mobile släpps till både IOS och Android, men den senare får vänta något.

Fortnite Mobile
Fortnite till mobilen har redan blivit en succé på Iphone. Det har ännu inte släppts till Android.

Fortnite Mobile Gameplay
I stort sätt är mobila Fortnite samma spel som pc- och konsolversionen. Kontrollerna är givetvis annorlunda och är anpassade för touch-skärmar. Dessutom finns det några små detaljer som har förändrats för att det inte ska vara för plågsamt att spela på din Android eller Iphone. Till exempel öppnas dörrar automatiskt när du kommer nära dem, likaså plockas vapen upp automatiskt. 

Youtube-video ovan. MacWorld testar nya Fortnite: Battle Royale och PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) mobila versioner. Fortnite spelas på Ipad vs PC och PUBG spelas på Iphone vs Android.

En av de mer intressanta funktionerna med Fortnite Mobile (än så länge endast på IOS), är att det går att spela cross platform. Det betyder att du kan spela inte bara mot andra Iphone-ägare, men också mot PC, Mac, Xbox One, eller PS4. För att göra detta krävs en inbjudan till en match från någon på dessa plattformar. Vill du bara spela mot andra Iphone-spelare går det självklart också. Alla framsteg du gör i spelet – samt det du låser upp – sparas för alla tre versioner.

Fortnite mobile
Så här ser kontrollerna ut på Ipad.

Fortnite till Iphone
När Fortnite för IOS bara hade funnits ute i tre veckor, hade det redan dragit in 15 miljoner dollar (motsvarande ungefär 126 miljoner svenska kronor). Och det enbart från mikrotransaktioner. Det visar statistik från Sensor Tower. Epic Games har även valt att ta bort kravet på en inbjudan för att spela (något som gällt sedan lansering) och detta ska enligt rapporter ha genererat en vinstökning på 1,2 miljoner dollar, utöver de 15 miljoner som tjänats in på mikrotransaktioner.

En intressant aspekt är att mikrotransaktionerna inte ger några taktiska övertag i spelet, utan är enbart kosmetiska detaljer. Exempelvis skins, kläder till karaktärerna och nya danssteg.

>> Här laddar du ner Fortnite från Appstore

Iphone och Ipad systemkrav

Grundkrav: För att spela Fortnite i mobilen på din Iphone krävs en internetuppkoppling (duh), samt IOS 11. 
Mobiler som stöds: Iphone SE, 6S, 7, 8, X
Ipad: Ipad Mini 4, Air 2, 2017, 2017 Pro, 2018, 2018 Pro.
OBS, dessa enheter stöds ej: Iphone 5S, 6, 6 Plus. Ipad Air, Mini 2, Mini 3, Ipod Touch.

Fortnite Android

När kommer Fortnite till Android?
Epic Games har bekräftat att Fortnite kommer att släppas till Android. I en ny uppdatering på utvecklarens officiella Fortnite-blogg har man nu bekräftat att målet är att släppa en Android-version lagom till sommaren. Något exakt datum finns det dock än så länge inte.

Läs även: Fortnite till Nintendo Switch