Mer streaming:


David Attenborough

Ett liv på vår planet

I samma ådra går även denna dokumentär, där legendariska David Attenborough intervjuas. Här delar han med sig av sin livserfarenhet som programledare för våra mest populära naturdokumentärer. Vad måste eller kan vi göra för att bevara den fantastiska natur vi får se i hans filmer? En stark och viktig dokumentär att se i dessa tider.

Finns att streama på Netflix.


The Vow

The Vow

En dokumentärserie som följer tidigare medlemmar i sekten NXIVM. Vad som till en början verkade vara en grupp människor på jakt efter att bli sina bästa jag, visar sig i själva verket vara involverade i slaveri och trafficking. Dokumentären ger en nära inblick om hur lätt det är att övertalas och svepas med i en sekt.

Se The Vow på HBO Nordic


Tiger King

Tiger King

Joe Exotic ägde en av USA:s största samlingar av stora, exotiska kattdjur – tills han blev fälld för att ha beställt ett mord på djurrättskämpen Carole Baskin. I den här dokumentären får vi följa med i de bisarra intriger som försiggår inom handeln med exotiska djur i USA och lära känna de unika individerna bakom.

Betyg IMDB: 8

Se Tiger King på Netflix här


Free Solo

Free Solo

Alex Honnold har bestämt sig för att klättra upp för en av världens mest ökända bergsväggar: El Capitan i nationalparken Yosemite. Vi får följa med under alla förberedelser, höra från hans nära och kära och såklart slutligen se hur Alex till slut beger sig upp för klippan.

Betyg IMDB: 8,2

Se Free Solo på SF Anytime,  Itunes, Amazon Prime, Google Play, Rakuten TV, Disney Plus, Blockbuster eller Viaplay.


Free Solo

Fyre: The Greatest Party That Never Happened

2017 lanserades Fyre festival, en musikfestival som skulle ske på en öde paradisö med flera stora artister. Mängder av pengar lades på att marknadsföra detta exklusiva event, men när det väl kom till själva genomförandet gick det inte som tänkt.

Betyg IMDB: 7,2

Se på Netflix här


Explained

Explained
Vox har gjort sig ett namn på sociala medier genom sina korta, informativa och snyggt producerade minidokumentärer om allt från politik till medicin. Nu har de börjat producera klipp tillsammans med Netflix, där de med hjälp av forskning och framstående personer inom olika ämnen reder ut diverse begrepp.

Explained har numera inte bara fått en till säsong, utan dessutom två spin off-serier i form av The Mind: Explained och Sex: Explained.

Betyg IMDB: 7,8

Se på Netflix här!


Luis Theroux

My Scientology Movie

Louis Theroux är mannen som bland annat intervjuade USA:s mest hatade familj i Westboro Baptist Church. Han har även gjort flera andra riktigt intressanta dokumentärer om människor som befinner sig i samhällets utkant. Den här filmen skiljer sig dock från andra dokumentärer, då vi får följa Louis Theroux när han försöker komma åt scientologi-rörelsen i Hollywood, genom att göra en film om densamma.

Betyg IMDB: 6,7

Se på SF Anytime eller Itunes här


Blackfish

Blackfish

Om du inte redan har sett denna kontroversiella och riktigt obehagliga dokumentär om havsdjur i fångenskap är det definitivt dags att göra det nu. Här får vi följa Tikkum, en späckhuggare som länge användes i framträdanden på stora nöjesfältet och i vattenparken Seaworld i USA och hur hans fruktansvärda levnadsförhållanden leder till ett tragiskt slut.

Betyg IMDB: 8,1

Se på Microsoft Store, Viaplay, SF Anytime, Itunes eller Blockbuster.


Al Gore

En obekväm uppföljare

Här är uppföljaren till Al Gores kritikerrosade dokumentär En obekväm sanning, som blev en stor succé när den släpptes 2005 och raserade alla fördomar som rådde om global uppvärmning. Nu är det över ett decennium sedan den första filmen kom ut, vad har egentligen hänt sedan dess?

Betyg IMDB: 6,3

Se på Microsoft Store, Viaplay, SF Anytime eller Itunes här.


Michael Moore

Where to invade next?
Kontroversiella Michael Moore är på jakt efter nästa land som USA bör invadera. Han gör detta genom att själv ta sig till olika länder för att stjäla deras bästa uppfinningar och ta dessa tillbaka till USA. En provokativ dokumentär, som hela tiden har en humoristisk underton.

Betyg IMDB: 7,6

Se på Viaplay, Microsoft Store, SF Anytime eller Blockbuster här


Cowspiracy

Cowspiracy: Hemligheten bakom hållbarhet
Att kött- och mejerikonsumtionen inte direkt gynnar miljön hade du säkert redan koll på, men visste du hur stor påverkan korna har på vår natur? Den här dokumentären går till botten med varför marknaden är ohållbar och varför ingen gör någonting åt det.

Betyg IMDB: 8,3

Se på Netflix här