House of Hammer

House of Hammer

Hollywood-skådespelaren Armie Hammers karriär tar en snabb vändning då anklagelser om våldtäkt och kannibalistiska fantasier kommer till ytan. Skandalen kommer även att sätta ljus på mörka hemligheter i en av USA:s rikaste familjer.

Streama på Discovery+ här


I’ll Be Gone In The Dark

I'll be gone in the dark

Dokumentärserie baserad på journalisten Michelle McNamaras bok om mördaren och våldtäktsmannen The Golden State Killer, som härjade i Kalifornien under 70-80-talet. Otroligt gripande om McNamara och hennes engagerade jakt. En besatthet som kom att leda till hennes död, men också till att mördaren slutligen kunde gripas. Här får vi även höra överlevare och anhöriga berätta om hur händelserna påverkat deras liv.

Se på HBO Max här


Tindersvindlaren

Tindersvindlaren

Bedragaren Simon Leviev använder sig av dejtingappen Tinder för att locka till sig kvinnor. Han hävdar att han är arvtagare till ett diamantföretag och lurar kvinnorna på miljonbelopp, pengar som han använder för att bekosta ett glamouröst liv med lyxmiddagar och resor. I dokumentären berättar två av hans offer om sina erfarenheter – och hur de hämnas.

Se på Netflix här


Tassarna bort från katterna – nätjakten på en mördare

Tassarna bort från katterna

En okänd person laddar upp filmer på Youtube där han begår fruktansvärda gärningar. Innehållet i filmerna blir allt mer fasansfullt och internet är i chock. Snart inleder amatördetektiver en intensiv nätjakt för att avslöja vem han är och var han befinner sig. Låt er inte luras av den fåniga svenska titeln – det här är ingenting för känsliga tittare.

Se på Netflix här


Zodiakmördaren – jakten på min far

Zodiakmördaren – jakten på min far

Originaltitel: The Most Dangerous Animal of All. I sitt sökande efter sin biologiske far blir Gary allt mer övertygad om att fadern kan vara den ökände Zodiakmördaren. Men alla är inte lika övertygade och Gary får kämpa för att bevisa sin teori.

Se på SVT Play här


Mommy Dead And Dearest

Dokumentärstreaming

Har du som så många andra fängslats av dramaserien The Act på HBO Nordic? Serien är baserad på den verkliga historien om Dee Dee Blanchard och hennes dotter Gypsy Rose. I den här dokumentären får vi träffa människorna bakom det brutala och tragiska händelseförloppet, där mamman vårdar sin dotter för en rad allvarliga sjukdomar – sjukdomar som hon egentligen inte har.

Se på HBO Max här


Tell Me Who I Am

Tell me who I am

Alex och Marcus är enäggstvillingar. När Alex är med om en olycka som ung och tappar minnet måste han förlita sig på sin bror när det kommer till att återskapa sina barndomsminnen. Marcus väljer då att hoppa över och försköna delar han inte vill att Alex ska bära med sig. I den här dokumentären får vi tillsammans med Alex reda på hela sanningen.

Se på Netflix här


The Vow

The Vow

En dokumentärserie som följer tidigare medlemmar i sekten NXIVM. Vad som till en början verkar vara en grupp människor på jakt efter att bli sina bästa jag, visar sig i själva verket vara en sekt pläglad av slaveri och trafficking. Dokumentären ger en nära inblick i hur lätt det är att övertalas och svepas med i en sekt – och hur svårt det är att ta sig ur den.

Se The Vow på HBO Max


Tiger King

Tiger King

Joe Exotic ägde en av USA:s största samlingar av stora, exotiska kattdjur – tills han blev fälld för att ha beställt ett mord på djurrättskämpen Carole Baskin. I den här dokumentären får vi följa med i de bisarra intriger som försiggår inom handeln med exotiska djur i USA och lära känna de unika individerna bakom.

Se Tiger King på Netflix här


Blackfish

Blackfish

Om du inte redan har sett denna kontroversiella och riktigt obehagliga dokumentär om havsdjur i fångenskap är det definitivt dags att göra det nu. Här får vi följa Tikkum, en späckhuggare som länge användes i framträdanden på stora nöjesfältet och i vattenparken Seaworld i USA och hur hans fruktansvärda levnadsförhållanden leder till ett tragiskt slut.

Betyg IMDB: 8,1

Se på Viaplay här


Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Free Solo

2017 lanserades Fyre festival, en musikfestival som skulle ske på en öde paradisö med flera stora artister. Mängder av pengar lades på att marknadsföra detta exklusiva event, men när det väl kom till själva genomförandet gick det inte som tänkt.

Se på Netflix här


Mer streaming: