Hur kom du in i Overwatch League?
– Jag har alltid varit väldigt tävlingsinriktad. För några år sedan sa jag upp mig från mitt jobb för att försöka gå pro i Dota 2. Jag höll på i två år med det, men det gick aldrig vägen. Till slut gav jag upp och började spela World of Warcraft istället. Mina pengar tog slut så jag gjorde högskoleprovet och började plugga, kort därefter fick jag en inbjudan till Overwatch-betan. Jag har alltid gillat fps-spel, men aldrig tävlat i dem. Men nu började jag spela hur mycket Overwatch som helst. Vårt lag dominerade, och vi började snacka med en del organisationer om eventuellt sponsorskap. I april 2016 skrev vi kontrakt med Envyus, och flyttade till ett hus i USA samma dag som Overwatch kom ut. Då var vi typ det bästa laget i världen. Redan då började det snackas om en kommande liga, och sedan gick det snabbt. Envyous köpte en plats och satte hela laget i Dallas Fuel.

Läs mer: E-sportens framtid? Vi åkte till LA och spanade in tokheta Overwatch League

Chipshajen
Sebastian ”Chipshajen” Widlund spelar i Dallas Fuel.

Du bor här i Los Angeles nu, och lever på att spela Overwatch. Hur känns det egentligen?
– Jag är från Götene i västra Sverige från början, så för mig har det verkligen varit en kontrast att flytta hit. Men det är sjukt coolt och väldigt intensivt. Vi spelar två matcher i veckan, och man har inte mycket tid att korrigera sin taktik från match till match. Samtidigt är det skönt att slippa resa så mycket. E-sporten har tagit mig till ställen som Sydney och Sydkorea, men nu bor jag tio minuter från arenan och kan leva ett någorlunda stabilt liv.

Hur ser en dag ut för dig här?
– Den börjar ofta runt tolv på förmiddagen, när jag kommer till "kontoret". Sedan spelar vi ungefär fyra till sex timmar, därefter åker jag hem och spelar två, tre timmar till. Under matchdag spelar jag inte lika mycket. Man tillbringar mycket tid med Overwatch, det mesta kretsar kring det. Man äter med lagkamrater, hänger med lagkamrater, spelar med lagkamrater och tittar på matcher med lagkamrater. Men jag tänker vara kvar här så länge jag kan. Det här slår ju allt jag kan tänka mig. Jag jobbade på ett lager innan och bar lådor, att jobba med det här är det väldigt få som kan göra. Det gäller att njuta av situationen.

Ni är en hel del svenskar i Overwatch League. Varför är svenskar så stora inom e-sport?
– Det finns en väldigt stor gamingkultur i Sverige, det finns flera svenskar som är framgångsrika inom andra spel och det ger så klart en del inspiration. Sedan handlar det väldigt mycket om ens föräldrar. Många svenskar säger att man blir pushade hemifrån, medan spelare från en del länder inte får lika mycket acceptans. Dessutom är svenskar lätta att jobba med, man kan lätt komma in i en grupp och jobba med andra.