För ganska exakt ett år sedan lanserade svenska hörlurstillverkaren Urbanears sina första högtalare i multiroom-segmentet. De minimalistiska Baggen och Stammen-pjäserna satte användbarheten i fokus och var därtill riktigt läckert designade. Vi blev såpass imponerade att systemet fick 8/10 i betyg när vi tog in det för test.

Årets lansering på området är Lotsen, en ännu mindre högtalare än den redan behändiga Stammen. I övrigt ser det mesta ut att vara sig likt. Den nya enheten är tänkt att pryda mindre ytor i hemmet och kan enkelt parkopplas till ditt befintliga Urbanears-system. All kontroll sköts via två knappar på högtalarens ovansida, eller i den dedikerade app som framtagits för ändamålet.

Lotsen får också en mindre prislapp om 1 999 kronor. Den nya högtalaren släpps i färgerna Concrete Grey, Dirty Pink, Goldfish Orange, Indigo Blue, Plant Green och Vinyl Black och ska kunna köpas från och med idag. Hur det mindre omfånget påverkar ljudupplevelsen återstår för oss att se – räkna med att vi tar in Lotsen för test nu under våren.