GTA 6 översikt

Uppdatering 2021-02-05

Rockstar bekräftar att de jobbar på Grand Theft Auto 6

Spelutvecklaren Rockstar Games skriver nu via Twitter att aktiv utveckling pågår av nästa del i den populära Grand Theft Auto-serien.

"Med varje nytt projekt är vårt mål att ta ett stort kliv framåt från vad vi tidigare levererat", skriver Rockstar Games och fortsätter.

"Vi ser fram emot att dela mer så snart vi är redo, så hålla koll på Rockstar Newswire för officiella detajler. Å hela vår teams vägnar tackar vi er för ert stöd och vi kan inte vänta på att kliva in i framtiden tillsammans med er!"

Mer detaljer än så ger inte Rockstar Games för stunden. 

Uppdatering 2021-07-07

Uppgifter: GTA 6 utspelar sig i modernt Vice City

I en ny video säger Tom Henderson att han fått ta del av uppgifter som pekar på att GTA 6 kommer släppas under 2024 eller 2025 och utspela sig i en modern version av Vice City, spelseriens motsvarighet till Miami.

Enligt Tom Hendersons uppgifter kommer spelets karta också att förändras och utvecklas med tiden och en av de spelbara karaktärerna kommer vara en kvinna.

Tom Henderson läckte nyligen info om om Battlefield 2042 som visade sig stämma.

Tom Henderson får också uppbackning av Bloombergs reporter Jason Schreier som skriver via Twitter att det som Henderson säger stämmer överens med vad han själv också hört om spelet.

Även spelsajten VGC säger att de nåtts av samma uppgifter.

GTA 6 kan släppas till Google Stadia

Google har nu avslöjat flera av de utvecklare som skrivit kontrakt för att utveckla spel till Google Stadia, företagets nya plattform för strömmade spel. Däribland Bethesda, Square Enix, och Ubisoft. En av de klara utvecklarna är ingen mindre än Rockstar Games, vilket betyder att när GTA 6 äntligen släpps, så kommer det antagligen att bli tillgängligt på Stadia.

Det enda som är säkert

Även om allt som finns i dag är rykten, så är det en sak som är nära 100 procent säkert – det kommer att släppas ett GTA VI. Redan i en intervju 2013 med Develop Magazine berättade Rockstars vd Leslie Benzies att företaget har många idéer på hur GTA VI skulle kunna bli. Han poängterade dock att fokus ligger på GTA Online och DLC-lanseringar.

Trovärdighet:  Nästan hundra 

GTA 6 release-datum

Med tanke på att GTA V och GTA Online fortfarande drar in massor av pengar, så kommer det nog tyvärr att dröja länge innan vi får se ett GTA VI. Räkna med 2-4 år åtminstone innan spelet släpps i Sverige.

I en video säger Tom Henderson att han fått ta del av uppgifter som pekar på att GTA 6 kommer släppas under 2024 eller 2025

En kvinna i huvudrollen

Alla de tidigare spelen i GTA-serien har haft män som huvudrollsinnehavare, men nu kan det bli ändring på det. En källa till The Know (en youtube-kanal) menar att huvudkaraktären i GTA VI nu bli en kvinna. Om det som i GTA V blir fler än en spelbar karaktär är oklart, men åtminstone en kvinna känns som om det är på tiden.

Trovärdighet:  Mycket hög 


GTA VI
Foto: GTA Wiki

Tillbaka till Vice City

Ett av de hetaste ryktena kring GTA VI gör gällande att spelet kommer att utspela sig i den ikoniska staden Vice City som varit med i tidigare spel. Senast I en video från Tom Henderson som säger att han fått ta del av uppgifter som pekar på att GTA 6 kommeratt utspela sig i en modern version av Vice City, spelseriens motsvarighet till Miami.

Trovärdighet:  Hög 

Smuggla åt karteller

Att spelet troligtvis utspelar i USA och Sydamerika och att spelare kan flyga däremellan, skulle kunna innebära att en del av spelet går ut på att smuggla droger mellan de två länderna.

Trovärdighet:  Hög 

GTA VI karta täcker hela USA

En av de stora snackisarna kring alla open world-/sandbox-spel är hur stor världen blir. För varje GTA-spel som släppts i serien har världen växt och växt. Så att GTA VI kommer att sporta en massiv värd är ingen högoddsare, frågan är hur stor den blir. Vissa rykten gör gällande att den ska täcka hela USA, men det återstår att se.

Trovärdighet:  Låg 


GTA VI trailer

Rockstar har ännu inte släppt någon trailer. Så fort det kommer en sådan uppdaterar vi denna artikel. Det kommer dock vara svårt att missa, då den lär spridas en löpeld över internet. I Youtube-klippet nedan kan du se en samanställning av rykten kring GTA VI:

Det här hoppas vi få se i GTA VI

GTA V var ett mycket bra spel, men det finns alltid utrymme för förbättring. Här är sakerna vi hoppas kommer ta nästa spel till nya höjder.

1. Ta ett steg bort från formulan

GTA är en av spelvärldens bästa serier, men handen på hjärtat – så fastligt mycket har inte hänt sedan GTA 3. Vi tvingas fortfarande beta av samma typer av uppdrag som när det begav sig. Heist-delarna i GTA V visade dock på att Rockstar hade tänkt till lite, och vi håller verkligen tummarna för att fler sådana här inslag dyker upp i GTA VI.

Trovärdighet:  Hög 

2. Möjligheten att spela kampanjen i co-op

En av de bästa inslagen i GTA V var att vi kunde skifta mellan olika karaktärer. I GTA VI hoppas vi att Rockstar tar det ytterligare ett steg längre, och låter oss samarbeta med en eller flera vänner i hela kampanjen. Om det blir så är dock tveksamt, Rockstar har hittills velat hålla flerspelarläget och kampanjläget åtskilda, men visst är tanken lockande?

Trovärdighet:  Låg 

3. Betydligt bättre onlineläge

GTA V hade garanterat inte blivit den enorma succé det har blivit utan dess onlineläge. GTA Online har vuxit till att bli ett spel i sig, med onlineexklusiva expansioner och ett extremt aktivt community. Men det finns också rum för förbättringar. Exempelvis är matchmaking i dagsläget väldigt undermåligt, och tar framför allt lång tid. Här håller vi ögonen på kommande Red Dead Redemtion 2 för att se om Rockstar har lärt sig läxan.

Trovärdighet:  Hög 

gta

4. Roligare uppdrag i GTA Online

Onlineläget i GTA V bjuder på ett fåtal riktigt bra uppdrag – inte minst The Doomsday Heist – men överlag känns de flesta inte fullt så genomarbetade. Vår förhoppning inför onlineläget i GTA VI är att Rockstar lägger mer krut på att få onlinedelen att kännas lika omfattande som offlinedelen när det kommer till uppdragen.

Trovärdighet:  Hög 

5. En kvinnlig huvudroll

Det är en av huvudryktena, men vi kan inte nog betona hur viktigt det här är. Många serier har redan vaknat och insett att kvinnor också spelat tv-spel och gärna ser att vårt kön porträtteras på andra sätt än som prostituerade eller prinsessor.

Trovärdighet:  Hög