Det enda som är säkert

Även om allt som finns i dag är rykten, så är det en sak som är nära 100 procent säkert – det kommer att släppas ett GTA VI. Redan i en intervju 2013 med Develop Magazine berättade Rockstars vd Leslie Benzies att företaget har många idéer på hur GTA VI skulle kunna bli. Han poängterade dock att fokus ligger på GTA Online och DLC-lanseringar.

Trovärdighet: Nästan hundra.

GTA 6 release-datum

Med tanke på att GTA V och GTA Online fortfarande drar in massor av pengar, samt att Rockstar Games jobbar för fullt med Red Dead Redemption 2, så kommer det nog tyvärr att dröja länge innan vi får se ett GTA VI. Räkna med 3-4 år åtminstone innan spelet släpps i Sverige.

En kvinna i huvudrollen

Alla de tidigare spelen i GTA-serien har haft män som huvudrollsinnehavare, men nu kan det bli ändring på det. En källa till The Know (en youtube-kanal) menar att huvudkaraktären i GTA VI nu bli en kvinna. Om det som i GTA V blir fler än en spelbar karaktär är oklart, men åtminstone en kvinna känns som om det är på tiden.

Trovärdighet: Hög


GTA VI
Foto: GTA Wiki

Tillbaka till Vice City

Ett av de hetaste ryktena kring GTA VI gör gällande att spelet kommer att utspela sig i den ikoniska Miami-liknande staden Vice City som varit med i tidigare spel. Dessutom menar källor till Youtube-kanalen The Know att spelet även kommer att utspela sig i sydamerika.

Trovärdighet: Hög

Smuggla åt karteller

Att spelet troligtvis utspelar i USA och Sydamerika och att spelare kan flyga däremellan, skulle kunna innebära att en del av spelet går ut på att smuggla droger mellan de två länderna.

Trovärdighet: Hög

GTA VI karta täcker hela USA

En av de stora snackisarna kring alla open world/sandbox-spel är hur stor världen blir. För varje GTA-spel som släppts i serien har världen växt och växt. Så att GTA VI kommer att sporta en massiv värd är ingen högoddsare, frågan är hur stor den blir. Vissa rykten gör gällande att den ska täcka hela USA, men det återstår att se.

Trovärdighet: Låg

GTA VI trailer

Rockstar har ännu inte släppt någon trailer. Så fort det kommer en sådan uppdaterar vi denna artikel. Det kommer dock vara svårt att missa, då den lär spridas en löpeld över internet. I Youtube-klippet nedan kan du se en samanställning av rykten kring GTA VI: